Emma Barremyr

Veckans måbra-utmaning – ge dig själv okontaktbar tid och tystnad

Att leva utan telefon kan för många vara en skrämmande tanke, och är det inte lite läskigt ändå, att vi är så beroende av våra telefoner? Att vi blir stressade av att vara okontaktbara? Och sorgligt att det första vi gör när vi vaknar och det sista vi gör innan vi somnar är att kolla på telefonen? Jag tycker det.

Även om jag försöker surfa medvetet och blivit mycket bättre än tidigare så kan jag lätt tappa bort min medvetna närvaro med telefonen i handen och fasta i alla flöden på sociala medier när jag tänkt göra andra saker, och tiden bara försvinner för mig. Det tar aldrig slut på information i de där små prylarna som inte funnits så mycket längre än bara några år. Hur sjutton blev de så viktiga för oss när vi klarat oss utan dem tidigare?

Jag tycker min iphone är bra till väldigt mycket och jag älskar att hänga på sociala medier, inspireras av andra och så vidare, men jag har också insett att jag mår väldigt bra av att lägga undan telefonen då och då. Som att sätta den på tyst länge utan vibration och lägga ner den i en låda. Jag behöver inte vara kontaktbar jämt och det är okej att stänga av den ibland för att inte kunna slösurfa och tappa bort tiden. Att bara kunna vara här och nu ♥

Och det här med att vara okontaktbar. Jag känner ofta att det ger mig så otroligt mycket energi, närvaro och lugn. Det hjälper mig verkligen att koppla av. Just därför tänker jag att det kan passa bra som veckans måbra-utmaning här i bloggen!

Den här veckan vill jag att ni stänger av era telefoner och ger er själva okontaktbar tid och tystnad från bruset. Ni avgör själva hur lång stund ni vill göra detta. Kanske handlar det om en hel dag, enbart en kväll eller hela helgen som kommer!

Testa iallafall, se vad som händer inom dig och reflektera lite kring dina tankar och känslor som dyker upp! 

Och en sak till!

>> Läs mitt viktiga inlägg om att detoxa bruset här!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats