Emma Barremyr

Ebbas upplevelse av PT – online ”10 veckors kost och träning”

 

Det här inlägget innehåller reklam för mitt eget företag, PT by Emma.

 

Jag gör alltid utvärderingar tillsammans med mina PT-klienter för att se om deras förväntningar har uppnåtts, hur de upplevt kosten och träningen (även om vi diskuterar detta varje dag under pågående tid) och vad de lärt sig under vår tid tillsammans. Och det är så roligt att få ta del av deras resultat och lärdomar!

Mitt mål som PT är att skapa välmående och hälsa hos mina klienter och att försöka vägleda dem till just deras sätt att uppnå det. Vi är ju alla olika, och det som funkar för en person funkar kanske inte för en annan.

Nyligen så avslutade jag 10 veckor kost och träningsupplägg tillsammans med Ebba och jag blev så glad över att läsa hennes kloka insikter och lärdomar! Det är precis så som Ebba tänker som vi bör tänka kring kost och träning anser jag. Jag frågade Ebba om jag fick dela hennes tankar med er, och det fick jag, så här kommer hennes utvärdering av vår tid tillsammans!

 

 

 

”Träningen har varit så rolig! Det har varit så kul att känna att man gör framsteg och det var även skönt att jag fick nya övningar efter fem veckor då det börjar kännas lite tjatigt och tråkigt efter några veckor. Detta var något som min förra PT inte gjorde utan jag gjorde samma träning i 8 veckor vilket gjorde att inspirationen för att träna snabbt försvann. Jag känner också att ett sådant upplägg jag haft under dessa veckor passar mig så pass bra att jag kommer fortsätta med det nu på egen hand, fast jag kommer nog lägga in mer konditionsträning och satsa på det till en början. En annan del med träningen som jag lärt mig under dessa veckor är att lyssna på kroppen och vad den behöver. Jag har fått lära mig att jag inte måste få dåligt samvete för att jag inte hinner med eller absolut inte orkar ta tag i träningen en dag när jag känner att energin inte finns, vilket är så skönt då jag tidigare tvingat mig till träningen och då inte kopplat träning till något positivt. Och att också inte känna mig dålig när mina lungor inte orkar ta sig igenom ett löpar pass utan att kunna känna mig nöjd med att det blir en promenad istället.

Kosten känner jag absolut är det som förändrats mest. Jag har nu hittat en balans som jag kan fortsätta jobba med. Jag har även lärt mig att känna av när kroppen blir mätt och vad den egentligen är sugen på när sötsuget börjar komma. Det är så annorlunda och skönt att inte känna att jag är sugen på godis och kakor som jag var innan utan att jag nu blir sugen på frukt, nötter eller till och med keso (som jag inte var så förtjust i innan jag började).

Jag känner verkligen att jag kommit närmare mitt mål. Även fast resultaten inte kommer så snabbt som det gjorde med min förra PT så känner jag verkligen att jag nu hittat ett sätt som jag kan och vill fortsätta arbeta med för att kunna känna mig piggare och mer mig själv. Efter min förra PT kände jag mig så vilsen då jag fått sådana begränsade måltider jag fick äta och fått träna samma övningar i 8 veckor. Jag hade då ingen inspiration att fortsätta och hamnade direkt tillbaka i mina gamla dåliga vanor. Efter dessa 10 veckor med dig som PT känner jag verkligen helt tvärtom! Jag har istället lust att bygga upp ett nytt träningsschema med nya övningar för att kunna utmana mig mer och kommer verkligen inte ge upp hoppet om att någon gång springa ett lopp. Det ska bara gå! (fast det kan ta lite längre tid än jag tänkt mig från början).

Idag känner jag mig mer i balans och det är så skönt att slippa det eviga sötsuget och känslan av att var svullen till följd av allt socker. Jag är mycket piggare och gladare, vilket även vänner och familj har kommenterat. Det känns verkligen hur bra som helst just nu och att vänner och familjemedlemmar blir inspirerade av att jag förändrats så mycket och då själva vill hänga med och träna med mig är hur kul som helst. Jag känner mig också mer trygg i mig själv och vet att jag kan klara av att träna vilket har lett till att jag nu ska börja träna på gym tillsammans med mina studievänner. Vi har nämligen bestämt att vi ska gå på zumba eller något annat pass en gång i veckan tillsammans, vilket jag är sjukt taggad inför!

Jag skulle helt klart rekommendera PT-online till någon annan som vill ha hjälp då vi konstant har haft kontakt och att du hela tiden hjälpt och peppat mig genom dessa veckor!  Var helt klart ett av de bästa besluten jag gjort att kontakta dig!

Tack så mycket för dessa veckor!”

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pia Barremyr

    Jajamän, det var en tjej som heter Nathalie som vann utlottningen, hon har bokat en långhelg i Juli nästa år! Men det kommer kanske fler gånger som man kan vinna en vistelse i vår fjällvrå, så håll utkik

stats