Emma Barremyr

Grötmiddag och skinksmörgås

Igår, luciakvällen till ära, skulle vi ätit saffransgröt med dadelkräm till middag, men jag hade helt glömt bort att köpa saffran, så det blev vanlig risgrynsgröt istället. Fast helt vanlig blev den ju inte eftersom jag kokade den på mandelmjölk och kokosolja istället. Mycket godare än gröt med komjölk om du frågar mig! Dessutom blir jag inte lika uppblåst i magen om jag kokar den på mandelmjölk.

Och även om det inte blev saffransgröt så blev det gröt med dadelkräm! GODASTE!!! Jag har sagt det så många gånger förut, men den där DADELKRÄMEN är sååååå god till gröt! Jag och Pelle mumsade som bara den 🙂

Vi dukade upp hela köksbordet med godsaker och förutom gröt med dadelkräm njöt vi av årets första skinksmörgås, lite frukt och en varsin kopp te. Mysonsdag var bara förnamnet!

 

Älskar dessa teer från Pukka! De är goda och perfekt om man vill boosta immunförsvaret lite. Ingefära ni vet!

Och senapen på bilden nedan är en annan favorit! Vi kör den varje år på skinksmörgåsen hemma hos oss och jag använder den även en hel del i matlagningen! Den är stark och smakrik utan att vara söt, vilket passar mig perfekt eftersom jag inte gillar söt senap. Men den får gärna vara stark, och det är ju denna! Ett tips om ni vill ha en god, stark och smakrik senap i jul ♥

 

 

Nu börjar jag faktiskt få lite julkänsla på riktigt. Äntligen! Jag upplever att jag inte riktigt kommit in i någon julstämning än i år, men efter igår kväll har jag faktiskt lite julstämning. Snön har legat vit under veckan, gröt och skinksmörgås är de bästa julsmakerna, granen glittrade, adventsstjärnorna var tända och vi spelade julmusik under hela middagen, så alla sinnen fick andas jul. Underbart ♥

Och lycko mig som har gröt i matlådan idag!

 

Sen avslutades luciakvällen med en kopp glögg och pepparkaksbollar framför Bonde Söker Fru. Mys ♥

 

Sugna på recept?

> Här finns recept på gröten

> Här finns recept på dadelkrämen

> Här finns recept på brödet

 

Har ni ätit någon gröt och skinksmörgås än i år?

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Ingen sådan måltid än nej 🙂 Jag brukar gilla risgrynsgröt i några skedar men sedan blir det så mastigt och bara växer i munnen på mig. Och mår illa av det. Vet du om det går att blanda vatten och mjölk när man kokar gröten för att undvika detta? Jag får alltid samma känsla även om Jga äter mycket frukt samtidigt också.

  Älskar din blogg Emma, den är så himla härlig! ❤❤

  1. Emma

   vad kul att du gillar bloggen så <3 Jag förstår ju att alla kanske inte gillar risgrynsgröt, och då ska man ju inte tvinga i sig! Det finns ju så mycket annat gott att äta 🙂 Men vill du testa att koka mer på vatten funkar det nog alldeles utmärkt skulle jag tro 🙂 Kram

 2. Malin

  Gröten hoppas jag att jag slipper för det smakar verkligen inte gott. Skinksmörgås äts för första gången någon dag före julafton så jag får vänta lite till med det. Jag hoppas verkligen att det ska smaka gott i år, smaksinnet har verkligen ändrats i och med graviditeten så jag vet inte riktigt vad som smakar gott.

  1. Emma

   Jag förstår dig då jag kände samma förra julen när jag var gravid! Smaksinnet är inte alls desamma 🙁 Hoppas ändå du hittar något du kan njuta av. Och jag lovar att det blir bättre sen när bebis är ute 🙂 Kram

stats