Emma Barremyr

Elsa åtta månader

I måndags fyllde Elsa åtta månader! ÅTTA MÅNDER!!! Det är nästan så att jag vill gråta en skvätt! Jag vet att jag säger det alldeles för ofta, men tiden går för fort! Jag önskade att det fanns en stoppknapp så att vi bara kunde stanna tiden här och nu en stund. Jag njuter så mycket av dagarna med Elsa, men vill hinna njuta ännu mer. Såklart.

Sen är det så konstigt, för även om jag kan sakna lilla bebisElsa och tiden som varit, så är ändå den bästa tiden just här och nu, och så har det varit ända sedan hon föddes. Det blir alltså bara bättre och roligare på alla sätt och vis. I början var det mest mysigt, men nu ger hon så otroligt mycket tillbaka och känslorna som det väcker är fantastiska att få uppleva!

Finns t.ex. ingenting som slår kärleken jag känner när min bebis kommer krypande upp i knät och ger min en stor kram! 

Älskade lilla Elsa, det här är du 8 månader gammal:

> Du kan krypa! Det kändes som att du var så nära att krypa så länge, och så helt plötsligt släppte det. Det hände i Dubai när du var 7 månader och 15 dagar.

> Och dagarna efter att du lärde dig krypa började du resa dig upp mot saker. Först ställde du dig på knä och efter någon vecka reste du dig upp på fötterna. Nu vill du helst stå hela tiden och har även börjat gå lite när du får hålla våra händer.

> När du vill att jag ska lyfta upp dig sträcker du armarna mot mig och ropar ”mamamama”, och du gör samma sak till pappa fast då ropar du ”dadadada”.

> Du vill fortfarande vara väldigt nära och helst ha uppsyn över oss hela tiden. Än behöver vi inte oroa oss för att du ska försvinna iväg på upptäcksfärd eftersom du bara kryper efter oss. Du är som en liten svans som följer efter mig vart jag än går!

> Du är rätt tuff av dig och väldigt bestämd! Ofta vill du mer än du kan, och så har det varit länge. Du vågar testa nya saker och är inte rädd för att misslyckas. Eftersom du tar för dig så mycket och försöker med saker du inte kan (typ reser dig upp mot något och tror att du kan släppa taget när du står upp) ramlar du rätt ofta. Vi är såklart med och passar på dig HELA tiden så du har inte slagit dig så farligt, utan du brukar gråta mest för att du blir rädd, så det går över fort när vi tröstar dig!

> Ett av dina andra nya skills är att göra indianljud. Du ljudar olika ljud och slår med handen för munnen. Så jäkla gulligt! Och du har även lärt dig göra klickljud med tungan!

> Du känns mer som ett barn nu än som en bebis (även om du alltid kommer vara min lilla bibis<3), och är så mycket mera med i allt vi gör. Det känns numera som att vi gör saker tillsammans. Vi äter ihop, leker, läser, badar osv. Himla mysigt och jag kan längta till den dagen vi sitter och målar ihop, går ut i skogen på upptäcktsfärd eller sitter på en fik och har en spännande konversation.

> Du kan även vinka och göra high five, men bara när du själv känner för det!

> Äggröra och klämmisar med yoghurt är nog det godaste du vet även om du börjar gilla andra skar mer och mer! Och du äter fortfarande helst själv, så det är kladdiga matstunder hos oss. Jag sanerar köket minst tre gånger om dagen nu för tiden.

> Du har inga tänder än, och inga på gång heller vad vi kan se!

> Vi hoppas att det hör till nya utvecklingsfasen, men de senaste veckorna har du bara sovit 9-10 timmar på natten och vi kämpar med så tidiga morgnar just nu. Det hjälper inte om vi försöker hålla dig vaken längre på kvällen, du vaknar lika tidigt ändå. Dagtid sover du ändå för det mesta bra och oftast har du två längre sovstunder och någon kortare. Sovstunderna på dagen försöker vi dock just dra ner från tre till två (en på förmiddagen och en på eftermiddagen) i hopp om längre nattsömn, hehe, men det är svårt när du vaknar så tidigt på morognen.

> Du är en tjej med starka egenskaper och kort tålamod. Behöver jag säga mer än så för att alla ska förstå vad det innebär? Även om du är en fantastiskt glad unge så kan det vända fort om du blir frustrerad över något. Det ska bli så spännande att se dig växa upp och se allt du tar dig för älskade unge!

> När vi var på BVC på åtta-månaderskontroll vägde du 7030 g och var 68 cm lång.

Och en sak till! Du är helt hopplös att försöka fånga på bild numera eftersom du är ett riktigt yrväder. Du blir med andra ord en suddig sötnos på de flesta bilder jag tar, hihi!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Så härligt att läsa om Elsas utveckling!
  Min pojk på snart 8 mån har 5 tänder! De har inte varit en dans på rosor

 2. Veronica

  Hej! Gillar också att läsa dina månadsuppdateringar! 🙂 Almon är 7 månader nu, sitter stadigt och ålar sig fram i väldig fart, vinkar mkt och jollrar stavelsejoller också. Han sover fortfarande risigt men bättre med sin pappa tycker jag. Nu tar vi varannan natt och det går mkt bra. Han har överraskat med att sova en hel natt en gång. Oftast blir det 12-13h för honom på natten ändå, även om han med mig ammar sig igenom delar av natten. Sover 2-3 sovpass (3 om han bara sover 40 min vilket ofta händer) på dan. Han är väldigt glad och kommunikativ. Nyps och klöser oss som en katt! Och han har fått en tand! 🙂 Väger väl typ 9 kg och kanske är kanske 75 cm lång skulle jag tro. Kram!

 3. Charlotte

  Åh vad gillar dessa inlägg. Vad söt Elsa är. Min son som är 8 månader kryper inte..men ålar runt i vårt stora hus Han är väldigt mammig och nog inte riktigt så framåt som din dotter. Han är mera blyg men fantastisk go såklart. Ofattbart vad man älskar dessa små liv ☺ Kram och tack för bra läsning.

  1. Emma

   Vad kul att du gillar dem! 😀 Och mysigt att du kommenterar och berättar om dig, det gör mig så glad! Ja kärleken till dessa små liv alltså, så fint att få uppleva! Kram <3

stats