Emma Barremyr

3 tankar från en måndag

1. Jag har en konstig känsla i kroppen. De senaste dagarna har Elsa inte velat amma dagtid. Hon har ammat vid 7-tiden på morgonen innan första sovstunden och därefter inte ammat förrän sent på eftermiddagen. Jag vet inte om det bror på det, men jag känner mig ledsen. Det är inte så att jag blir ledsen av tanken på att sluta amma (tror inte vi kommer att sluta än på ett tag), utan det är mer än känsla jag har. Vet att många får tillbaka mensen när de drar ner på amningen och kanske är ledsamheten ett förstadie till PMS? Är det någon mer som upplevt samma känslor när ni dragit ner på amningen?

2. Och på tal om amning! Mitt hår är helt katastrof efter åtta månaders amning! Jag har tappat så mycket hår att jag känner mig tunnhårig jämfört med vanligt. Insåg i helgen när jag gjorde flätor att håret gått av i hela benan och att jag har en sjukt snygg (hehe, ironi – kanske inte så snygg) stubb i hela benan. För att inte tala om ”polisongerna” som också bara är stubb.

3. Jag längtar till sommartid! Ända sedan vi drog tillbaka klockan har morgnarna varit så extremt tidiga hos oss. Även om Elsa somnar tidigt på kvällen upplever jag att det är svårt att gå och lägga mig själv i tid så att jag är pigg vid halv fem, fem. Sen ammar vi ju oftast minst två gånger på natten vilket stör sömnen och jag upplever att det inte är lika lätt att somna om vid amningstillfällena som det var i början…

Vad funderar ni på just här och nu? ♥

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Å bästa bästa inlägget! Gick in på din blogg för att se om du skrivit nåt om håravfall och ifall du gett nåt tips om hur man kan undvika det, men antar att det inte finns nåt att göra.. Blir så jäkla deppig när det ligger en halv råtta i avloppet varje gång jag duschat.

    Började läsa din blogg lite sporadiskt för alla goda recept men sen fick jag barn i juli och började följa dig (och Elsa) lite mer regelbundet. Det är så lätt att tro att mammalivet är en dans på rosor för dem man följer i sociala medier så tack tack tack för jordnära och ärliga inlägg!

    1. Emma

      Ja visst är det trist det här med håravfall 🙁 Det är hår ÖVERALLT, men peppar peppar så känns det som om det börjar avta lite nu. Så kanske blir det bättre när man minskar lite på amningen 🙂 Tack för din kommentar, det bereder mycket att höra att du uppskattar det jag skriver! Kram

stats