Emma Barremyr

Veckans middagsmeny (vecka 50)

Hej kompisar och glad andra advent ♥

Vi har haft en riktig fixarhelg hos oss den här helgen! Vi har varit ute på julklappsshopping, klätt granen med Elsa, städat, handlat och så vidare. Nästa helg åker vi nämligen upp till svärföräldrarna för att fira jul med Pelles familj så vi behövde få klapparna klara den här helgen!

Vi har sedan några år tillbaka börjat fira julafton vartannat år hos Pelles föräldrar och vartannat år hos mina föräldrar. Och eftersom vi i år firar julafton hos mina föräldrar blir det alltså julfirande med Pelles familj helgen innan jul. Men dag som dag, det spelar ju inte så stor roll, huvudsaken är att vi får träffa alla, äta gott och bara vara tillsammans  ♥ Och jag ser så mycket fram emot svärmors julmat på lördag, hihi!

Nu till veckans middagsmeny! Det blir nog årets sista skulle jag tro för under julveckorna kommer vi vara på resande fot en hel del och under ledigheten kan det vara gött att vara lite spontan också. Är så sugen på recept med saffran just nu och har därför planerat in både saffransgröt och en fisksoppa med saffran den här veckan. Mums!

 

Middagsmeny vecka 50:

Måndag: pastasallad med kyckling och fetaost

Tisdag: ugnsgratinerad aubergine med lamm

Onsdag: saffransgröt med dadelkräm

Torsdag: pasta carbonara

Fredag: fisksoppa med saffran och fröknäcke

Lördag: julbord hos svärföräldrarna

Söndag: svartrotspaj med getost

 

 

Är det något som råkar sitta inne på ett gott middagsrecept med saffran får ni gärna dela med er!

Hoppas att ni har en fin helg ♥

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Kyckling i saffranssås är underbart! Bara bryn kycklingbitar, (lök) salta och peppra. I med kycklingbuljong, saffran och grädde och koka upp. Eller morotssoppa med saffran är också en favorit! Bara koka upp massa morötter (pumpa i är också gott) i buljong, i med saffran, salt, peppar och grädde. Stavmixa till en krämig konsistens!

    Ett tips till fisksoppa med saffran är att ha i massa grönsaker. Det passar jättebra och ger dessutom soppan lite sting och får den att bli mer matig. Jag brukar ha i fänkål, morot, lök, paprika i olika färger, purjolök och gröna ärtor. Speciellt fänkålen och ärtorna passar riktigt bra! 🙂

  2. Karin

    Min parad-saffrans rätt är en risotto med räkor 🙂 supermumsigt!
    Jag brukar följa receptet som är på saltå kvarns arboriorisförpackningen

  3. Emelie

    Åh jag har också världens saffrans-cravings nu! Ett tips är detta ”recept” (inga direkta mått, men du om någon lär ju kunna freestylea) :

    Köp färsk, rå korv, gärna typ chorizo eller något annat smakrikt. Ta bort skinnet och forma köttet inuti till pyttesmå köttbullar. Stek dessa tillsammans med saffran (och lök och vitlök egentligen men du kan ju inte äta det så skippa det), och diverse andra kryddor, t.ex. salt och peppar. Blir säkert gott med lite tomatpuré i också. Häll sedan på grädde och vitt vin (kan ju säkert utesluta vinet) och låt koka ihop en stund. Smaka av osv, som du ju har koll på. Servera sedan med pasta och riven parmesan

stats