Emma Barremyr

Helgens planerade träningspass

Nu är jag är äntligen klar med #emmaslöparutmaning2017! Det planerade 10-veckorsschemat för att bygga upp löparkroppen igen efter graviditet och förlossning tog istället 16 veckor eftersom jag blev sjuk mitt i allt och fick ta en paus, och sedan hoppa några veckor bakåt när jag satte igång igen efter sjukuppehållet.

Nu har jag byggt upp både styrka och kondition igen och är äntligen redo att springa på med lite tuffare pass! Jag har längtat så mycket efter den här dagen. Något av det roligaste jag vet är att springa intervaller så i hegen ska jag fira med att springa mina favoritintervaller.

Och ja, mina favoritintervaller! Det är ett kort pass där intervalldelen är 15 minuter. Hela passet inklusive uppvärmning och nedvarvning tar inte mer än max 25-30 minuter. Effektivt med andra ord!

Jag har delat passet med er förut, men här kommer det igen om ni vill prova!

Börja passet med en lugn uppvärmningsjogg på 10 minuter och kör sedan ett par stegringslopp för att få upp farten i benen. Därefter är du redo för intervallerna! Kör igång!!!

Intervaller:

>> 1 minut löpning, 1 minut aktiv vila x 3

>> 45 sekunders löpning, 45 sekunders aktiv vila x 3

>> 30 sekunders löpning, 30 sekunders aktiv vila x 3

>> 15 sekunders löpning, 15 sekunders aktiv vila x 3

Aktiv vila innebär att du går snabbt/ joggar lätt mellan intervallerna, detta för att slaggprodukter från mjölksyran ska transporteras bort lättare. Står du still blir du lätt stum i benen. 

Avsluta passet med en lugn nedjogg på 5-10 minuter och gärna lite stretch/ yogaövningar!

Foto: Caroline Dahlén

 

Planerar ni att träna något roligt i helgen?

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  När började du med löpträningen efter förlossningen? Alla säger så mycket olika om detta. Om man gått på efterkontroll och fått ett godkänt därifrån kan man succevivt börja med lite löpning då? Eller hur ska man lägga upp det?
  OM det känns bra (alltså inte ont eller läcker) är det bara att köra då?

  1. Emma

   Det beror alldeles på, men runt 6 månader efter förlossningen brukar det kännas okej för de flesta, men då rekommenderar jag att du jobba mycket med bäckenbottenträning samt att magmusklerna gått ihop och är aktiverade igen! Vill du veta mer får du gärna maila mig på emma@ptbyemma.se 🙂

 2. Rebecka

  Härligt! Det ska jag testa på löpbandet nästa gång. Så dötråkigt att bara mata på i samma tempo när man springer inomhus… Jag hoppas på slalompremiär imorgon, det får väl räknas som lite träning. På söndag hoppas jag kunna springa utomhus eftersom dagens runda fick bli på gymmet då det är snöstorm här längs Norrlandskusten… Hoppas du får en bra helg 🙂

  1. Emma

   Ja det är jättetrist att springa i samma tempo på ett löpband! Intervaller brukar dock vara riktigt kul 🙂 Hoppas att du haft en fin helg och att passet känns kul när du testar! Kram

stats