emmabarremyr

Emma Barremyr

Veckans måbra-utmaning – stäng av notiserna

Det är måndag vilket innebär att det är dags för en ny måbra-utmaning, och den här veckan skulle jag vilja uppmuntra er att stänga av notiserna på telefonen.

Tänk tystnaden som uppstår när telefonen slutar plinga, den är ljuvlig! 

Jag själv stängde av alla mina notiser för snart två år sedan och det är något av det bästa jag gjort för mig själv. Innan jag gjorde det kändes det som att jag satt med telefonen jämt och ständigt. Facebook, meddelande i messenger, snapchat, sms, mail, instagram och så vidare och så vidare… jag upplevde att det aldrig tog slut.

Det där plingandet tog otroligt mycket tid och energi. Dessutom gjorde det mig extremt ineffektiv då jag hela tiden blev avbruten i det jag gjorde var och varannan minut. Jag var överallt och ingenstans med min närvaro, slösurfade alldeles för mycket och kom i ett läge där jag inte ville vara. Min tid var (och är) för värdefull!

Det slutade med att jag stängde av alla notiser och de senaste åren har jag därför blivit så mycket bättre på att inte slösurfa och låta telefonen sno min tid och energi. Idag surfar jag medvetet och nöjer mig med att scrolla igenom t.ex. Instagram en till två gånger per dag. I och med att jag har stängt av alla notiser och måste jag alltid gå in på respektive app för att se om det hänt något. Telefonen plingar enbart om någon skriver sms eller ringer. Dessutom har jag ingen vibration på i ljudlöst läge, vilket gör mig helt okontaktbar de gånger jag lägger undan telefonen i ljudlöst läge.

Det är så fantastiskt skönt!

 

Nu vill jag uppmuntra er till att testa att stänga av era notiser i en vecka och se hur det påverkar er. För mig har det gjort mycket för välmåendet och jag hoppas att det kan gör det för er också!

 

Reflektera också gärna lite kring hur du använder din telefon! Tar du upp den så fort du får tråkigt? Är du medveten om alla gånger du tittar på den? Hur mycket tid vill du lägga på att surfa egentligen?

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats