Emma Barremyr

Grötpinnar till bebis

Vi gjorde ett försök att ge Elsa gröt när vi började introducera mat för henne och till en början gillade hon att provsmaka på det mesta. Numera ratar hon både gröt, puré och annat med liknande konsistens och vägrar öppna munnen om vi försöker att ge henne mat från sked (suger i sig puré från klämmis gör hon dock)!

Till en början blev jag uppgiven när jag inte fick i henne någon mat, men så tipsade syrran mig om BLW! Jag och Pelle läste på massor och bestämde oss för att prova och nu helt plötsligt äter ungen! Hon älskar rotfruktsstavar, ägg, frukt, fisk och även grötpinnar som jag bakat.

Grötpinnarna agerar både frukost och kvällsmat här hemma nu tillsammans med katrinplommonpuré från klämmis. Då käkar hon med god aptit! Och jag är så glad att vi fått in rutin med frukost och kvällsmat. Grötpinnarna är dessutom näringsrika och innehåller mycket järn som de små bebisarna behöver!

Många har efterfrågat receptet på grötpinnarna, så varsågoda, här kommer det 

Recept grötpinnar till bebis

Ingredienser (ca 50 pinnar):

2 bananer
1 dl mixat palttunnbröd
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl kokosmjölk (jag använder Santa Marias extra creamy)
1/2 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 msk smält kokosolja

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen och blanda ihop med övriga ingredienser. Bred ut på bakplåtspapper ca 0,5-1 cm tjockt. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär sedan pinnar i fingerstorlek. Jag fryser in och plockar sedan fram allteftersom!

 

 

Hoppas er små gillar dem ♥

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. K

  Hej,
  Har en kräsen åttamånaders som inte är riktigtmed på frukost och tänkte testa dessa. Fungerar dem bra även om barnet inte har tänder och kan tugga maten i den meningen? Finns det något alternativ till paltbröd? I barngröten hade du sesammjöl istället så kan man byta till 1 eller 1/2 dl sesammjöl?

  1. emmabarremyr

   Ja de fungerar bra även om det inte finns tänder i munnen som kan tugga 🙂 Sesammjöl har jag aldrig använt så det vet jag inte hur det blir. Pumpakärnor däremot är ju väldigt järnrika och det har jag testat 🙂

 2. Charlotte

  Hej!

  Tack för ett bra recept, tror det går att ta något annat istället för palttunnbröd? Inget vi har hemma.

  MVH

  Charlotte

stats