emmabarremyr

Emma Barremyr

De första dagarna i Dubai

Tre dagar har vi spenderat i Dubai nu och hittills har dagarna sett ganska lika ut. Vi har valt att ta det rätt lugnt på hotellet och typ enbart njutit av poolhäng, bad, träning, vila, god mat, lek och bus i kids club osv.

Vi har en unge som vi skulle kunna ställa klockan efter och trots att vi är tre timmar före här nere kör hon stenhårt på samma sovtider som i Sverige, bortsett från första morgonen då vi sov till halv elva (men då anlände vi hit mitt i natten också).

Nu ser dagarna ut som så att vi vaknar runt halv nio, kör lite morgonmys i sängen innan vi skyndar ner till frukostbuffén. Vi får vara rätt snabba om vi ska få i oss frukost innan Elsa blir trött igen. Efter frukosten går vi upp till rummet, smörjer in oss och packar badväskan. Sen har Elsa somnat i vagnen på vägen ner till poolen och sovit runt 90 minuter medan jag och Pelle vilat och njutit i solen.

När Elsa vaknat har vi badat med henne, matat frukt till mellis (banan och ananas är nya favoriten), lekt i skuggan osv tills det blivit dags för Elsa att sova igen ett par timmar senare. Då har jag och Pelle passat på att äta lunch medan hon sussat i vagnen. Jag har ätit en alldeles ljuvlig quinoasallad med pumpa, apelsin och hasselnötter som finns på menyn i poolbaren tre dagar i rad nu, så god!

Under eftermiddagarna har vi turats om att träna medan den andra av oss har badat, mata lunch och lekt i kids club med Elsa. Middagen serveras från halv sju, så då har vi gjort oss redo till sex, gått en sväng med Elsa så att hon har somnat i vagnen och sedan ätit middag direkt när buffén öppnat. Hon brukar ju sova runt 45-60 minuter så då hinner vi iallafall äta en liten stund i lugn och ro. När Elsa vaknar får även hon lite mat!

Efter middagen har vi hängt ute i värmen, gått en promenad längs med vattnet och njutit av de vackra omgivningarna innan vi avlutat dagen uppe i hotellrummet. Elsa har somnat för kvällen runt 21-21.30 och inte långt efter har jag och Pelle också somnat.

Här är ett gäng bilder jag tagit med mobilkameran från de första dagarna i Dubai 

Blir nog en liknande dag imorgon och på måndag tänkte vi sen ge oss ut och se oss omkring lite! Och nämnde jag att maten här är helt fantastisk? Det är så mycket gott!!!

Hoppas att ni mår bra, att det inte är alltför kallt åt er och att ni har en fin helg hemma i Sverige ♥

 

Solkramar, värme och massa kärlek till er / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Läs när semestern är över och när du har tid, kan du inte skriva lite om hur det var att resa till just Dubai med bebis, hade ni med er barnvagn eller bokade ni en på hotellet? reste ni med babyskydd för transfer och utflykter? hur går taxiresor etc med små barn? Gick det smidigt att göra utflykter till Dubai city och sightseeing? hur upplevde du amningen kan man amma exv vid pool/bland folk eller måste man hitta badrum och ”gömma sig”? hur reagerade Elsa på värme och tidsskillnad och annan mat än hon är van i både smakportioner och mjölken? Vad hade ni med er som ni inte behövde och var det något ni saknade så här i efterhand? Lite funderingar bara från en som också vill resa med en liten snart och funderar på Dubai 🙂

    1. Emma

      Så himla kul att du tar dig tid att kommentera! Ska skriva ett inlägg om att resa med barn till dubai så jättekul med lite frågor 🙂 Håll utkik så kommer svar inom kort! Kram

stats