Emma Barremyr

Världens godaste räksallad

Innan vi reste till Dubai gjorde vi en rejäl räksallad för att göra slut på de sista grönsakerna i kylskåpet. Resultatet blev fantastiskt gott – en riktigt lyxig rensa-kylskåpet-middag!

Receptinspirationen till salladen fick jag av min nyfunna vän Sanna, hon som ger mig så otroligt mycket inspiration i matlagningen just nu! Det är verkligen så roligt med en vän som delar samma genuina intresse för mat och hälsa. Vi är matnördar deluxe och delar recept, lunchdejtar och skickar matbilder via mobilen till varandra! Hehe..

Men nu var det räksalladen den här inlägget skulle handla om! Ett enkelt och väldigt gott recept på en sallad helt enkelt. Den passar lika bra som vardagslyxig middag som till fredagsmyset framför Idol. Salladen är också en perfekt lunch för oss småbarnsmammor som kanske inte har så mycket tid att stå vid spisen om dagarna, men som ändå vill äta något gott och nyttigt!

Testa vetja! Och vill du ha den vegetarisk – byt ut räkorna till bönor!

 

 

Världens godaste räksallad

Ingredienser:

30 g ruccola

30 g medelhavsmix (salladmix som finns bland salladerna)

500 g oskalade räkor

1 avokado

10 oliver

1/4 gul paprika

1/4 gurka

6 coctailtomater

100 g fetaost

8 soltorkade tomater i olivolja

1 näve cashewnötter

1 msk sesamfrön

2 portioner quinoa

1 citron

2 msk olivolja

Salt, peppar och chiliflakes

Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Skala räkorna och hacka grönsakerna. Blanda ihop räkor, quinoa och grönsaker. Smula ner fetaost, pressad citron, ringla i olivolja, blanda och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Toppa med sesamfrön och cashewnötter!

 

 

Oliverna och de soltorkade tomaterna ger så mycket god smak! Och Sanna vet jag pressar ner vitlök också, det kan ju ni som tål lök göra – tipstips!!!

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats