Emma Barremyr

Veckans måbra-utmaning – gör en mindfulnessövning

För ett par veckor sedan började jag med ”veckans måbra-utmaning” här i bloggen. Varje måndag delar jag med mig av en utmaning som ni får jobba med under veckan och tanken med utmaningen är att den ska ge er verktyg till nya rutiner som ska få er att må lite bättre i vardagen.

Mindfulness är ett sånt bra redskap som hjälper mig att må bättre i vardagen. Det hjälper mig att vara med närvarande i nuet och att hantera både oro, ångest och stress när det dyker upp. Jag märker så tydlig skillnad om jag övar mindfulness en stund varje dag mot om jag inte gör det.

Och så mycket mindfulness har hjälpt mig sedan jag blev mamma! Livet kan vissa dagar som småbarnsförälder kännas helt upp och ner, och jag blir lätt stressad när jag inte får sova, men med hjälp av mindfulness kan jag lättare acceptera nuläget och hantera de jobbiga stunderna.

Jag vill verkligen slå ett slag för det här med att öva mindfulness! Det behöver inte vara svårt eller ta lång tid. Jag ligger t.ex. varje kväll i sängen och gör en mindfulnessövning (läs om min kvällsrutin på spikmattan med kroppsscanning här), och den lilla övningen gör så mycket för mitt välmående!

Har skrivit mer om och tipsat om mindfulnessövningar här:

Acceptans av tankar och känslor

> Mindful walking

> 9 vägledda mindfulnessmeditationer

 

Ge dig själv minst EN mindfulnessövning den här veckan och reflektera sedan lite hur det kändes efteråt, vilka tankar som kom och hur det fick dig att må. Är det kanske något du vill fortsätta med att ge till dig själv!

 

Tidigare måbra-utmaningar:

> Andas med magen

> Gå en promenad i tystnad

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats