Emma Barremyr

Min nya kvällsrutin för mindre ångest och bättre sömn

Innan jag fick barn gjorde jag ofta mindfulnessövningar i samband med sömnen, både för att minska ångest, men också för att sova bättre. Men sedan Elsa kom till oss har jag helt kommit av mig med det och jag har för det mesta gått rakt från tv-soffan till sängen.

Sedan några veckor tillbaka har jag dock infört en ny kvällsrutin för mig själv. Efter att jag kvällsammat Elsa lägger jag mig på spikmattan och lyssnar på en mindfulnessmeditation på Youtube. 

Meditationen är en kroppsscanning på 13 minuter som gör mig så avslappnad och lugn inombords. Det är ett helt fantastiskt avslut på dagen som samlar ihop tankarna och gör att jag oftast somnar så gott!

Åh, den här lugna träningen! Jag behöver den så mycket i mitt liv <3 Att ligga där och andas djupa andetag, bara vara i kroppen, reflektera och acceptera ger så mycket tillbaka!

Det är inte alltid jag orkar med hela kroppsscanningen på 13 minuter, men då ligger jag istället på spikmattan och bara andas några djupa andetag. Det är bättre än ingeting alls, och att avsluta dagen på ett sånt här medvetet sätt hjälper mig som sagt att både sova gott och minska ångesten de gånger den kommer på besök.

 

Vill ni också prova min nya kvällsrutin?

>> Ni hittar kroppsscanningen som jag brukar göra här!

 

DSC_4048-980x652

Foto: Caroline Dahlén

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats