Emma Barremyr

Novemberdagar i sommartsugan

Efter frukosten i tisdags packade jag in mig och Elsa i bilen och åkte upp till sommarstugan i Östmark för ett dygn med höstmys tillsammans med min mamma! Vi har njutit av promenader, fikat scones och druckit kaffe, suttit framför brasan och lekt, ätit räksallad, badat Elsa i diskhon, bara varit och helt enkelt haft massa värdefull mamma-dotter-mormor-tid 

Det första vi gjorde när vi kom upp till stugan var att göra eld i både kaminen och öppna spisen och sen tog vi en promenad upp till sjön medan stugan värmdes upp. Elsa var inte alls sugen på att ligga i vagnen och skrek så fort jag la ner henne, vilket typ aldrig händer annars. Så jag tog upp och bar henne tills jag kom på att hon kanske var hungrig, hehe. Så jag gav henne bröstet på stående fot där på grusvägen mot sjön. Hon käkade massor och somnade sedan gott i vagnen utan protest! Hon äter så oregelbundet där ungen att det är svårt att veta när hon vill äta?!

När vi kom tillbaka till stugan hade jag förebett scones (här finns recept) som vi körde in i ugnen medan kaffet kokade på spisen! Elsa tog ett långt sovpass ute i vagnen och vi njöt av fika i lugn och ro, vilket var välbehövligt för sen var det full fart på ungen fram till läggdags. Det var riktigt ruggväder ute så vi höll oss inne i värmen resten av dagen!

Elsa somnade för kvällen redan innan sex och sen kom mammas morbror och fru förbi och vi hade vuxenmys hela kvällen med massa tända ljus, en brasa som sprakade, räksallad till middag och sedan te och choklad till efterrätt!

Myspys!

Elsa sov bra fram till elva igår kväll och sen blev resten av natten riktigt kass. Hon som bara käkat en gång per natt de senaste veckorna ville helt plötsligt amma FYRA(!!!) gånger inatt, skrek så fort hon tappade nappen och var vaken emellanåt. Det blev inte många blund för mig inte. Till råga på den natten tyckte Elsa sen att det var morgon redan halv fem, så då var det bara att masa sig upp!

Det var en sjukt trött onsdag igår med andra ord. Efter ett par timmar med lek och frukost lyckades jag få henne att somna om i sängen en timme och fick då lite vila själv innan den långa bilresan på två timmar hem! Det var tufft att köra, men gick ändå hyfsat med lite kaffe som uppladdning!

Livet som småbarnsförälder hörrni!

Hur mår ni såhär mitt i veckan?

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Så roligt att läsa om Elsa. Vi har det kämpigt med maten..lille killen är förstoppad ibland. Jag tycker det är svårt att veta vad som är lagom, vi ger fortfarande mest ersättning ☺, lite gröt o lite pure. Katrinplommonpure är fantastiskt mot hans hårda mage.

    1. Emma

      Kul att du tycker det Ja det är så svårt med de små magarna, men jag tycker bara att det blivit bättre desto äldre hon blivit, det var som jobbigast runt fem månader, men efter sex månader har magen klarat mat bättre! Katrinplommonpure med rapsolja kör vi till Elsa också och det är så bra för magen 🙂 kram

stats