Emma Barremyr

Pepparkaksbollar med choklad

Nu såhär lite dryga tre veckor innan första advent är det hög tid att tjuvstarta julmyset, tycker ni inte det? Vi har redan druckit både glögg och ätit julgodis här hemma och som fredagstips vill jag ge er receptet på några helt fantastiska pepparkaksbollar med choklad.

De senaste veckorna har jag helt snöat in på Food Pharmacys kolabollar. De har tagit slut i ett naffs, så jag har fått göra nya på löpande bant här hemma då de varit perfekta till eftermiddagsfikat och kvällsmyset både under veckorna och på helgerna.

De är så goda och så enkla att göra!

Originalreceptet hittar ni genom att klicka på länken till Food Pharmacy i stycket ovan och min variant med pepparkakssmak bjuder jag på här nedan. Det var en av mina följare på Instagram som tipsade mig om att göra dem med pepparkakskrydda – om jag gillade pepparkaksdeg vill säga. Och jag ÄSLKAR ju pepparkaksdeg, hehe, så självklart var jag tvungen att prova.

Resultatet blev ett godis som blir ett måste till kommande glöggfikor, adventsmys och på årets julbord!

 

Pepparkaksbollar med choklad

Ingredienser:

22 färska dadlar

1/2 dl kokosolja

3/4 tsk salt

1 krm vaniljpulver

1-2 tsk pepparkakskrydda (beroende på hur stark smak du vill ha)

100 mörk choklad

Flingsalt

Kärna ur dadlarna och mixa sedan ihop dem med kokosolja, salt, vaniljpulver och pepparkakskrydda. Ställ in i fyren en stund så att degen blir hård och kall. Smält sedan chokladen, forma så stora bollar du vill ha av degen och rulla dem sedan i chokladen. Strö över flingsalt!

De är klara att avnjutas ♥

 

Det här är gott som gör gott min vänner. Nyttigt julgodis för den som önskar det!

Trevlig helg ♥

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie

  De var sååååå goda! Men jag tyckte de var svåra att göra, jag vet inte om du har något tips. Degen blev alldeles för kletig och fastnade bara i mixern (testade både med stavmixer och blender), när jag väl fick bort den så var det nästan omöjligt att göra runda bollar även när den stått i frysen ett bra tag. Och även nu när de är doppade i chokladen så fastnar de på tallriken. Vad gjorde jag för fel?

  1. Emma

   Hm, konstigt?! Har nog tyvärr inget bra tips 🙁 hade du färska dadlar? Vet inte om det kan göra skillnad kanske? 🙂 men tur att de blev goda iallafall 🙂

 2. Jes

  Kolabollarna är typ bland de bästa godis/bollar/sötsaker jag ätit!!! Tack för tipset!
  Pepparkaksbollar står definitivt på tur!
  Och kanske några med citronzest och urtekrams lakritsrot? Ellen frystorkat hallon och lakrits!

  1. Emma

   Ja visst är de alldeles ljuvliga? går ju att variera med massa smaker! Jag gjorde en med lakrits och de var sååå goda, testa!!! Ska definitivt testa citronzest till nästa gång

stats