Emma Barremyr

Att träna som småbarnsförälder

I somras skrev jag ett inlägg om hur jag tänker kring det här med att få till träningen med en liten bebis!

För ja – det här med att få till träningen som småbarnsförälder är ju inte alltid helt lätt. Rörelsen är dock otroligt viktig både för mitt och Pelles välmående, så det är därför något vi prioriterar att lägga tid på, och tillsammans hjälps vi åt att pussla ihop schemat så att vi får tid att träna båda två!

Pelle springer mest och kör ofta transportlöpning till och från jobbet! Själv njuter jag av barnvagnspromenader och har som mål att få till tre träningspass i veckan utöver det. Två löppass och ett styrkepass känns väldigt lagom just nu. När Pelle kommer hem från jobbet om eftermiddagarna tar han över Elsa så att jag kan sticka ut i spåret en sväng, och på helgen brukar jag få lite extra tid så att jag kan ta mig iväg till gymmet.

Jag älskar löpningen, men är inte jättemotiverad till styrketräningen, tyvärr. Men den är ju så viktig! Jag märker direkt när jag slarvar med styrketräningen eftersom jag får ont både här och där. Under september och oktober har jag i stort sett inte varit i gymmet alls i och med att jag varit sjuk och helt enkelt prioriterat bort styrketräningen. Och nu sitter jag här och har ont i både axlar, rygg och knän… Jag antar att amningen och allt bärande gör sitt, och just därför behöver jag lägga tid på att stärka upp musklerna!

Åhja, rörelsen alltså, vilken viktig prioritering för både fysiskt och mentalt välmående! Om det bara är så lite som en kort promenad på tio minuter vissa dagar så är det bättre än inget alls om du frågar mig. Både jag och Pelle blir gladare, piggare, sover bättre, får mindre ont och blir lugnare inombords när vi får röra på oss, så det är en prioritering vi kommer att fortsätta att hjälpas åt med och pussla in i våran scheman.

Som idag när Pelle tog en långlunch för att jag skulle få springa en sväng i dagsljuset. Så tacksam för det! Eftersom vi bor som vi gör (med enbart mörka skogar som omgivning) blir det allt svårare att ta sig ut nu när vi går mot mörkare tider och då är det guld värt att få komma ut i dagsljus för att tanka ljus och rörelse!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Känner så igen mig i att man får ont lite här och var om en slarvar med styrketräningen.. 😉 Jag har visserligen inte barn, men märker tydligt av det ändå. Försöker just nu bli bättre på att styrketräna – och det skulle vara roligt om du ville tipsa om styrketräning på gym någon gång, övningstips, passupplägg etc.
    Kram!

    1. Emma

      Ja tänk vad viktig den är styrketräningen! Jtack för din kommentar och kul med önskemål 🙂 ska se vad jag kan få till framöver! Krqm

stats