Emma Barremyr

Mellanmålsmuffins med banan

Jag fick ett extremt sug efter muffins till eftermiddagsfikat i veckan, vilket resulterade i muffinsbak här hemma! Det blev ett gäng kladdiga mellanmålsmuffins med banan som blev så goda.

Åh, mellanmålsmuffins alltså – vilken grej! För det första är de himla enkla att göra – bara att mixa ihop och slänga in i ugnen (vilket gör det svårt att misslyckas), och vips så har du ett gott mellanmål eller nyttigt fikaalternativ snabbt till hands (det är perfekt att göra storbak och ha ett gäng i frysen).

Muffins håller sig även bra i väskan under dagen om du inte har möjlighet till kylskåp vilket gör dem till ett optimalt mellanmål på språng. De är även perfekta innan eller efter träningen för att fylla på energin och också otroligt goda till eftermiddagskaffet för njutningens skull! När helst det passar dig ♥

Vill du baka något gott och nyttigt till dig själv i helgen – gör dessa muffins! De är underbart goda. Jag lovar!

 

Mellanmålsmuffins med banan

Ingredienser (10 muffins):

1 dl kokosolja

10 färska dadlar

2 mogna bananer

1 tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

4 ägg

2 dl havregryn

2 dl rismjöl

2 dl havremjöl

Mörk choklad till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja och mixa ihop med dadlar, bananer, ägg, salt och vaniljpulver. Blanda ihop bakpulver, rismjöl, havregryn och havremjöl. Rör sedan ner mjölblandningen i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i 10-15 minuter beroende på hur kladdiga du vill ha dem. Ta ut och låt svalna. Smält chokladen och ringla över muffinsarna.

Så, de är klara att avnjutas!

 

Hoppas att ni gillar dem och får en härlig fredag!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Mums, vad goda de verkar vara. Jag älskar när du delar med dig av goda och hälsosamma tips!

    Jag måste också få tipsa dig om något supersmarrigt jag gjorde till brunch förra helgen. Du vet receptet på dina fodmap-anpassade kanelbullar? Jag följde det receptet, men fyllde dem istället med en kräm jag mixade ihop på 150 g dadlar+100 g mjuk smör+3 msk kanel. Sedan gräddade jag dem i ett belgiskt våffeljärn och vips så fick jag glutenfria, fodmap-anpassade belgiska våfflor med en gudomligt god dadelkräm insprängd här och där. ÅHH så gott det var, får bli repris i helgen haha. Jag åt tillsammans med vispad grädde och en klick jordgubbssylt, men kan tänka mig att vaniljglass och lönnsirap också är väldigt gott till! Eller bara som de är…. 🙂

stats