emmabarremyr

Emma Barremyr

En måndag med hemmamys

Idag är vi hemma och bara myser jag och Elsa. Jag tycker att det är så skönt med såna dagar emellanåt, speciellt eftersom jag blir ganska trött av att vara iväg över helgen som vi var denna helg. Jag kan nästan tycka att det tar mer energi att bara åka bort över en natt än att åka bort en längre tid. Det är som att man inte riktigt hinner att landa innan man ska hem igen. Och det blir lite extra slitigt med barn eftersom det är så mycket grejer man släpar på då!

Dessutom är jag fortfarande trött efter den här sjukdomspreioden som varit och upplever inte att jag riktigt hunnit ikapp energimässigt än, så en lugn dag här hemma för att ladda batterierna idag är nog välbehövligt!

Oavsett så är vilodagar emellanåt så viktigt, speciellt som småbarnsförälder kan jag tycka. Vi har haft det lite körigt med sömn några månader med utvecklingsfaser och sjukdomar som hägrat, men nu äntligen verkar det ha lugnat ner sig. Inatt sov jag bättre än vad jag gjort på väldigt länge. Jag vaknade bara en gång, och det var när Elsa skulle ha mat, men annars har jag sovit hela natten. Jag som alltid brukar vakna minst 2-3 gånger utöver de gånger jag ger Elsa mat. Och att jag sovit såhär “hela natten” har nog inte hänt sedan innan graviditeten. Det är lite som att kroppen vant sig vid att vara vaken flera gånger per natt…

Men de senaste två veckorna har vi haft väldigt bra nätter som jag är så tacksam för. Vi har lyckats hålla Elsa vaken till halv sju på kvällen (hon är ju så kvällstrött och vill helst sova redan halv sex), vilket resulterat i lite senare morgnar. Yeeeey!

Jag själv har lagt mig vid nio, ammat Elsa runt halv två på natten, och sedan har vi sovit fram till sex, halv sju på morgonen. Elsa har alltså bara ätit en gång per natt och sovit som en stock utöver det, så kanske börjar min kropp nu vänja sig vid att få sova lite mer om nätterna igen?

Bäst att njuta så länge det varar för man vet ju aldrig vad man kan förvänta sig av ett barn, hehe. Plötslig kan det vända igen! Jag är tacksam just nu iallafall och det är det viktigaste!

På morgnarna är Elsa numera vaken runt en och en halvtimme innan hon blir jättetrött och vill sova igen. Då brukar vi gå en sväng runt kvarteret så får hon sedan sova ute i vagnen ett par timmar på förmiddagen. Vi bytte till sittdelen förra veckan och hon sover tack och lov jättegott i den. Me det var en vemodig känsla att byta. Hon är så stor nu min lilla smula ♥

Fick med en gammal stickad dräkt från 80-talet från svärmor igår. Hur söt? Den hade Pelle på sig som bebis så det kändes extra kul att klä Elsa i den imorse!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats