Emma Barremyr

Jag längtar efter rörelse!

Imorgon är det hela tre veckor sedan jag sprang mitt senaste pass i #emmaslöparutmaning2017. Jag började känna mig lite risig i kroppen redan innan vi åkte till Stockholm för snart tre veckor sedan, så helt ärligt är det faktiskt tre veckor sedan jag rörde mig eller gjorde något pulshöjande över huvud taget. Inte ens en promenad har jag gått. Kroppen har ordinerat vila och jag har snällt fått lyssna till det. Det är ju så viktigt att göra det!

Men gissa om det kryper i kroppen på mig efter tre veckors total vila?

Hehe, ja OM det kryper i kroppen på mig! Jag längtar ut i så OTROLIGT mycket! Jag vill gå långpromenader i höstsolen, springa i krispig kvällsluft, njuta av höstens alla färger, använda musklerna, känna pulsen slå och svettdroppar pärla sig i pannan, andas höstluft i lungorna och fylla mig med dagens energi.

Ja dessa höstdagar ger så otroligt mycket energi nu när vi går mot mörkare tider, och att få vara ute och röra på sig i höstluften är det faktiskt få saker som slår!

IMG_9256

Nu börjar jag äntligen att friskna till och det är med glädje jag ser fram emot att komma ut och röra på mig igen. Än så länge känner mig inte helt bra, jag har fortfarande lite värk kvar i kroppen, ont i huvudet och snuva. En promenad skulle jag säkert orka med, men det är inte frågan om vad jag orkar…

Jag är inte ute efter att pressa mig till något och jag försöker därför att lyssna till kroppens dagsform och känsla. Och känslan just nu är att fortsätta vila lite till, så då gör jag det.

Jag ligger långt efter mina träningskompisar i #emmaslöparutmaning, men det gör inte så mycket! Jag får ta det i mitt eget tempo helt enkelt. Förhoppningsvis är jag i form för att börja med lite promenader i slutet av veckan så att jag så smått kan börja springa igen nästa vecka.

Det är ju såhär – plötsligt kommer livet emellan och saker och ting blir därför sällan som man tänkt sig! Den här gången blev jag sjuk och fick pausa i löparschemat som jag ju kommit igång med så bra efter förlossningen. Det bästa jag kan göra i ett sånt läge är då att acceptera nuläget som det är och ge kroppen det den behöver – VILA. Det är inget misslyckande! Löpschemat finns kvar och så snart jag känner mig redo igen kör jag igång!

IMG_9554

 

Hur mår ni just här och nu? Har ni fått njuta av någon härlig rörelse utomhus dessa härliga höstdagar?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica

  Bra att lyssna på kroppen! Jag har efter graviditetens alla förkylningar hållt mig frisk länge och njuter av låååånga promenader varje dag 🙂 älskar luften, ljuset och rörelsen. Sen gör jag lite övningar jag fått från Mia Fernando (Baking Babies). Hoppas du snart känner dig frisk!!

  1. Emma

   Vad skönt att det vände efter graviditeten och att du fått hålla dig frisk nu. Håller tummarna för att det fortsätter så 🙂 Kram

 2. Alexandra

  Jag tycker att bara vara utomhus i dagsljuset så här under hösten ger en energiboost – det behöver inte ens vara en promenad! Bara att få lite dagsljus på sig gör underverk.

  Det är verkligen inget misslyckande för att man blir sjuk och måst pausa – det är ju helt enkelt livet!
  Hoppas kroppen återhämtat sig snart helt och hållet iaf! Kram

  1. Emma

   Ja en promenad i dagsljuset går så stor skillnad 😀 Ne det är verkligen inget misslyckande! Tyvärr tror jag många känner så och det var därför jag ville skriva det. Dela med mig och visa att det precis är som du säger – livet <3 Kram

stats