emmabarremyr

Emma Barremyr

3-månaderssprutan

Igår var vi på BVC för 3-månaderskontroll (det blev ett par veckor senare pga semestertider), och Elsa fick även sin första vaccinationsspruta. Jag hade oroat mig en hel del för den där sprutan, det är ju så hjärtskärande när ens bebis skriker otröstligt och jag hade hört att de flesta som tar den sprutan aldrig hört sitt barn skrika så hjälplöst tidigare. Hua!!!

Men det gick ändå över förväntan bra! Visst skrek hon, men det gick över på ett par minuter och jag tror nästan att jag grät mer än Elsa, hehe, blödig som jag är. Det var två barnmorskor med så hon fick båda sprutorna samtidigt, och det underlättade såklart när vi inte behövde ta dem i två omgångar.

När vi kom hem somnade hon bums i sängen och sov sedan oavbrutet två timmar i sträck. Vi märkte inte av någon feber eller gnällighet alls, utan när hon vaknade vid femtiden var hon hur go och mysig som helst, och lyckades sedan hålla låda ända till nio igår kväll. Hon hade egentligen bara varit vaken 3 timmar under dagen så kanske var hon lite kvällspigg efter att ha sovit så mycket under dagen.

Inatt sov hon hela natten igen, och kräver det att hon är vaken om kvällarna för att sova hela natten får hon mer än gärna vara det för mig, hehe. Jag vaknade vid sex idag av sprängfyllda och ömmande bröst, och det var så skönt att få amma då! Och känslan av att ha fått sovit oavbrutet sedan halv tio igår var helt oslagbar. Jag tycker egentligen inte att det är så jobbigt att vara uppe och amma någon gång per natt, och jag kan verkligen inte klaga på Elsas sömn, för hon sover ju bra, men ändå så blir man ju lite trött och sliten av att vara uppe på natten sådär. Så att vi får några såna här nätter emellanåt gör mig så tacksam!

Idag har hon ändå verkat lite påverkad av sprutan så vi har bara varit hemma och tagit det lugnt alla tre. Elsa har varit väldigt slö och sovit nästan hela dagen hittills, bara vaknat för att äta tre gånger sedan i morse. Hon är även lite varm, men hade inte mer än 37,5 i temp förut så det verkar inte vara någon fara. Hoppas att hon piggnar till snart igen ♥

IMG_3193IMG_3178

Elsa 3 månader och 2 veckor gammal. 5420 g tung och 60,5 cm lång ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats