Emma Barremyr

Knäböj med bärjsal

Att få till träningen med en liten bebis kan vara trixigt, men är man smart så går det alldeles utmärkt. Man får ta de stunder som erbjuds och tänka att lite träning är bättre än ingen alls. Att ge kroppen rörelse är det som i slutändan är det allra viktigaste och som får en att må bra!

Att göra styrkeövningar samtidigt som du bär din bebis i bärsjal/ sele är ett väldigt bra sätt att få in träning i vardagen. Innan Pelle fick semester gjorde jag ofta några övningar när jag och Elsa var ute på promenad och fick på så vis ihop lite vardagsträning,

Kroppen jublade av lycka och sen fick jag en sån där skön känsla av trötthet och riktigt goo träningsvärk dagarna efteråt! 

En av övningarna jag gjorde mycket var knäböj. Den aktiverar rumpa och lår, och med bebisen på magen blir det även bra träning för mage och rygg! En grym övning som ger mycket med andra ord!

Collage_Fotor

Knäböj med bärsjal

Stå med höftbrett avstånd mellan fötterna med händerna i sidan. Böj dig ner till ca 90° i knäled och pressa dig upp igen. Håll ryggen rak och se till att knäna och tårna pekar åt samma håll. Viktigt att du håller aktiveringen i bäckenbotten och de inre magmusklerna aktiverade.

>> Läs mer om hur du ska tänka kring knip och aktivering här!

 

Heja alla grymma mammakroppar!!!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats