Emma Barremyr

Min träning just nu

LÄSARFRÅGA!

Hej finaste Emma! Tack för en bra blogg, jag läser den dagligen, älskar variationen och tycker det är så mysigt att få ta del av din vardag med Elsa! Jag undrar om du inte skulle kunna berätta lite mer om din träning just nu, hur mycket tränar du och vad? Och hur får du till träningen med en liten bebis hemma? Jag har själv en liten tvåmånaders och tycker det är svårt att hinna med, så har du tips uppskattas det också! Kram

 

SVAR!

Tack för dina fina ord om bloggen kära du, blir så glad över att höra att ni är så många som gillar att läsa om vardagen med Elsa!

Angående träningen så består den för tillfället av dagliga promenader tillsammans med Elsa, antingen i barnvagn eller i bärsjal. Målet är att gå en promenad på en timme om dagen. Många skulle kanske inte räkna en promenad som träning, men för mig är träning detsamma som rörelse, och när jag går så rör jag på mig och får motion. Och att jag får motion är det som är det viktigaste – både för kroppen och knoppen – inte hur hårt jag tränar!

Träningen är just nu långt ifrån vad den brukar vara för mig, men jag försöker att inte stressa över det eller ha så höga förväntningar på mig själv och det jag gör. Det blir lite som det blir. Jag tänker att den här perioden i livet är så kort att det inte spelar någon roll i det stora hela. Det är så synd att stressa över att få träningen gjord när jag istället kan njuta av tiden här och nu med min dotter. Min tid kommer sen igen när hon blir äldre.

Sen känner jag i kroppen att styrketräningen är viktig för att jag inte ska få ont, och därför har jag som mål att träna styrka en gång i veckan sedan några veckor tillbaka. Ungefär två månader efter förlossningen började vi med en helgrutin som vi hållit igång hela juni och som vi kommer att fortsätta med under sommaren (>>Läs om den helgrutinen här<<). Nu när vi båda är lediga tillsammans igen (i hela TVÅ MÅNADER, woopwoop!) hoppas jag kunna utöka min styrketräning till 2 gånger i veckan och sedan fortsätta att gå promenader övriga dagar.

Mitt fokus i styrketräningen är just nu baksidan av kroppen + axlar och inre magmuskler, vilket jag anser är viktigast efter en graviditet och under tiden som småbarnsförälder. Under hela graviditeten bär vi extra vikt på framsidan och när bebisen väl är ute fortsätter vi att bära bebisen på framsidan + utföra allt annat framför kroppen, så baksidan behöver helt enkelt lite extra kärlek och omtanke denna period. 

Vissa morgnar, om jag sovit bra har jag också smugit upp och tagit promenader ensam medan Elsa och Pelle sovit vidare. Att gå morgonpromnader är ju det bästa som finns, men det förutsätter ju också att man får sova bra. För mig är sömnen viktigare än träningen, och har jag sovit dåligt prioriterar jag alltid sömnen ett par timmar och kan lika gärna gå en promenad senare under dagen. Men att få komma ut tidigt på morgonen alltså – det är svårslaget och bästa sättet att vakna upp på. Och att sen komma hem till morgonmys och frukost med två älsklingar, det är en lycka som slår allt här i världen! 

 

LÄS OCKSÅ:

>> Komma igång med träningen efter en graviditet

>> Om att få till träningen med en liten bebis!

 

C8AB6705-CBC8-4B72-A123-1634EF1977BB_L0_001

Att gå med bebis i bärsjal eller skjuta en barnvagn framför sig i spåret är för övrigt mycket tyngre än att gå en vanlig promenad, så med ett bra tempo kan flåset få sig en omgång vill jag lova! Som småbarnsmamma får man ta de utmaningar som erbjuds helt enkelt!

 

Lite så är min träning just nu!

Hur ser eran träning ut just nu och var befinner ni er i livet just nu? Har ni bara er själva att rå om, är ni gravida eller har ni barn som ni kombinerar er träning med?

 

EN UTMANING!

Och just det! Inom kort kommer jag att presentera en utmaning inom träning här i bloggen som jag hoppas att ni är många som vill haka på! Det handlar om att komma igång  – både efter ett uppehåll, men även efter en graviditet. Så är du sugen på att komma igång med löpning och styrketräning tillsammans med mig – håll utkik här de kommande dagarna!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Jag tycker det är så himla bra Emma att du har en sån sund inställning kring att komma tillbaka efter graviditet och med småbarn hemma! Särskilt när det är så många med träningsambitioner som läser och kanske känner sig stressade av att inte komma igång tillräckligt snabbt. Jag var hos en cert. Mammamageinstruktör som såg att mina magmuskler inte gått tillbaka efter 5v och nu efter 8 veckor är de heller inte ihop. Hon rekommenderade starkt att inte göra nåt annat än lätt magaktivering (promenader såklart ok) på hela sommaren tills magen helt är läkt. Inte en lätta gummibandsövn då det är så lätt att starkare muskler tar över och då läker de inre långsammare. Vi är så olika allihop och olika graviditeter ger olika lång efterläkning. Mina magmuskler gick ihop snabbt efter förra barnet men nu betydligt långsammare då. Det är frustrerande men så viktigt att lyssna på kroppen. Jag rekommenderar folk som är osäkra att be nån kolla magdelningen faktiskt. Det låter så härligt med er helgrutin! Härligt att kunna träna och njuta 🙂

stats