Emma Barremyr

Kokospanerad fisk med mangosås

IMG_1925

Hej kompisar ♥

Här kommer ett smarrigt middagstips – kokospanerad fisk med mangosås och sötpotatis – en rätt vi åt för ett par veckor sedan när vi körde igång med mjölkfri kost hemma. Ett lättlagat och enkelt, men samtidigt himla gott recept!

Det är lite spännande med en ny utmaning i köket och att panera i kokos var ju alldeles ljuvlig gott! Jag är van att använda ganska mycket mjölkprodukter i min matlagning, men nu blir det istället mycket kokos- och havrebaserade produkter som ersättning. Och det ger såklart nya smakupplevelser!

Har ni inte testat att panera i kokos tidigare – gör det säger jag bara! Alla kokosälskare – detta vill ni inte missa!

Och för er som inte visste det – kokos och sötpotatis är en fantastisk kombination!

Mums, mums, mums!

IMG_1925IMG_1931

Kokospanerad fisk med mangosås

Ingredienser (4 personer):

  • 600 g tinade spättafiléer
  • 2 ägg
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 dl majsströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa peppar
  • kokosolja
  • 1 mango
  • 1/2 lime
  • 800 g sötpotatis

Sätt ugnen på 225 grader. Skala oh skiva sötpotatisen i så stora bitar som du önskar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över olivolja och strö på flingsalt. Stek i ugnen tills sötpotatisen är mjuk och börjar få lite färg.

Mixa samman mango och saften från limen med en stavmixer till en slät sås. Smaka av med en nypa salt. Vispa upp äggen i en djup tallrik och rör ihop kokosflingor och majsströbröd i en annan tallrik. Vänd fisken i först ägget och därefter i kokosen. Stel sedan fisken i kokosolja på båda sidorna så att de får en gyllenbrun stekyta.

Servera fisken med sötpotatis, mangosås och sallad.

IMG_1932IMG_1936

Angående Elsas mage så vet jag faktiskt inte om den mjölkfria kosten gör varken bu eller bä?! Jag har inte vågat testa några mjölkprodukter sedan förra helgen och över lag så är hon mycket bättre i magen nu. Men hon har samtidigt haft ett par skrikattacker med magont trots att jag inte äter mjölk, så det känns ju som att det är något annat, eller flera saker? Tänkte jag ska testa att äta mjölkprodukter igen för att se hur hon reagerar, men jag bara drar ut på det då jag är så rädd att hon ska få ont i magen igen…

Menmen, oavsett så har denna period med mjölkfri kost gjort att vi fått testa på nya smakupplevelser och det är ju ändå aldrig fel 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats