Emma Barremyr

Trädgårdsfix

Hej kompisar ♥

Den här våren och försommaren har swishat förbi som aldrig förr, varför går tiden så fort när man får barn för?

Det är så mycket vi tänkt att vi skulle gjort i trädgården, men som inte blivit av. Tiden räcker liksom inte till, till allt vi vill, fast det gjorde den ju inte tidigare heller, hehe. Dessutom har jag inte känt någon jättestor lust till trädgårdspysslet, utan har bara velat lägga ALL min uppmärksamhet på Elsa.

Men samtidigt har jag såklart längtat liiite efter att få pyssla mer i trädgården och önskat att det fanns mer tid! Igår efter en favorit i repris från förra veckan (söndagsträning i gymmet + en fika på Artisan) bestämde vi oss därför för att åka till Blomsterlandet och handla blommor. Det är ju ändå en skön känsla att få pyssla och få det fint i trädgården, och jag gick därför fullkomligt lös bland alla blommor!

Det blev dahlior, hänglobelia, silvernjurvinda och trädgårdsnejlika till de stora lådorna, en stor hortensia och ett par plantor snöflinga som vi satte i krukor på baksidan, samt lite kryddor till odlningslådorna.

Under eftermiddagen hjälptes vi sedan åt med planering och trädgårdsfix här hemma. Elsa satt på magen i bärsjalen på mig så Pelle fick göra grovjobbet med att gräva och planera medan jag och Elsa stod bredvid och hejade på, vattnade alla blommor och hade det allmänt mysigt i solen. Hihi!

Och när man väl är igång, då är det ju verkligen som terapi att pyssla i trädgården, jag älskar det!

IMG_2009 IMG_2020IMG_2019 IMG_2014 IMG_2018IMG_2027

I odlingslådorna har både sallad, spenat, morötter och dill kikat fram. Nu satte jag även ner ett gäng kryddor som ska få växa i sommar – rosmarin, mynta, basilika och gräslök!

IMG_2034 IMG_2037IMG_2043IMG_2045

 Mina gurkplantor växer så det knakar ♥

IMG_2049IMG_2051IMG_2031

Och just det! Vi köpte en ny bärsjal i helgen. Det blev en Babylonia Tricot Slen Cool, i funktionsmaterial som andas och transporterar bort fukt. Den andra känns alldeles för varm nu och dessutom ville jag ha en sjal med lite mer diskret färg. Eftersom vi använder sjalen så mycket kändes det värt att lägga pengar på en till så vi slog till spontant nu när vi såg att sommarvärmen skulle komma tillbaka. Den är redan använd många timmar vill jag lova!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats