Emma Barremyr

10 boktips inför sommaren

Everydaystories partner promotion

Hej vänner ♥

I samarbete med Nextory tänkte jag inför sommaren och semestern ge er lite tips på bra böcker som jag tidigare lyssnat på och gillat!

Eftersom mitt samarbete med Nextory håller i sig sommaren ut har jag fortfarande möjlighet att ge er en hel månad gratis lyssning + läsning med koden ”PTBYEMMA”. Ni som fortfarande inte har testat – missa inte detta grymma erbjudande att kunna njuta av gratis böcker i sommar!

>> Klicka här för att komma till registreringssidan!

IMG_5541IMG_7353-980x1470

10 boktips inför sommaren:

>> Vecka 36 av Sofie Sarenbrant – en otroligt spännande deckare om höggravida Agnes som försvinner spårlöst sista kvällen på semestern, som hon och hennes man befinner sig på tillsammans med sina vänner. En kamp mot tiden börjar och allt tar sedan en helt oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand…. Ja ni hör ju så spännande, jag kunde inte sluta lyssna!

>> Istället för dig av Sofie Sarenbrant – är uppföljaren på Vecka 36 och är minst sagt lika fängslande som den tidigare boken. Vill inte avslöja handlingen ifall ni väljer att lyssna på den första boken!

>> All in av Emma Igelström – Emma berättar öppenhjärtigt och med stor närvaro om när livet är allt eller inget. Hur livet som en beroendepersonlighet som lever för sina prestationer och drömmarna om att ständigt bli bättre har påverkat henne och vad hon lärt sig av det. Hon har gjort en fantastisk utveckling och kommer med många kloka tips och råd ♥

>> Löparens hjärta av Markus Torgeby – handlar om att våga gå sin egen väg och den kraft som finns att hämta i naturen. Markus vänder sig till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet, och ställer sig frågande till mycket av det vi andra tar för självklart inklusive den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren! Otroligt inspirerande och tänkvärd bok!

>> Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker – har tipsat om den förut, men MÅSTE tipsa om den igen! Bästa boken att ligga i hängmattanoch bara njuta till. En så vacker och fängslande kärlekssaga! Och missa inte fortsättningen ”Hjärtats innersta röst” när du är färdig med första boken, den är minst lika ljuvlig!

>> Rävungen  av Torey Hayden – En bok som fängslade mig totalt! Det är en gripande berättelse om sexåriga Sheila, en begåvad men emotionellt störd flicka. Författaren är en barnpsykolog som har arbetat med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildrat i en rad medryckande och gripande böcker, och Rävungen är en av dem. Rekommenderas starkt!

>> Drunkna inte i dina känslor av Doris Dahlin och Margareta Hägglund – en GRYMT BRA bok som handlar om att vara starkskör/ HSP. Om att ena dagen känna sig sådär stark och kraftfull för att nästa dag ligga platt som en pannkaka och vara känslig till hudlöshetens gräns. Tack vare den boken har jag lärt mig mycket om mig själv och hur jag ska hantera livet som högkänslig!

>> Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren – hon berättar om sin psykiska ohälsa på ett otroligt pedagogiskt sätt, och det var en bok som jag kände igen mig otroligt mycket i. Jag inser att vi är fler än jag någonsin kunnat ana som går runt och bär på samma känslor och det är så skönt och även lärorikt att ta del av andras resor genom livet. På så vis lär jag mig otroligt mycket om mig själv. Therese har precis som jag blickat bakåt och på så vis fått en förklaring till varför hon inte mår så bra ibland. Boken innehåller också massa tips på hur vi kan göra för att vara snällare mot oss själva och vad vi kan göra för att må lite bättre. Den här boken får ni INTE missa!!!

>> Omgiven av idioter av Thomas Erikson – en fantastisk bok för att förstå sig på vissa människor och sig själv. Boken beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikations­stilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen – dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Boken lärde mig mycket om både mig själv och andra!

>> Vägledda mindfulnessmeditationer av Candra Karlholm – alla meditationer är mellan 20-25 minuter vilket jag tycker är en alldeles perfekt och lagom tid att avsätta för mindfulnessträning och meditation några gånger i veckan. Varje meditation berör en av de nio attityderna inom mindfulness: tillit, icke dömande, icke strävan, tålamod, generositet, nyfikenhet, tacksamhet, släppa taget och acceptans.

IMG_4049IMG_0253

 

Och ett sista tips!

>> Missa inte Jojo Moyes ljuvliga böcker som allihopa finns hos Nextory!

 

I samarbete med Nextory.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats