Emma Barremyr

Underbara fredagsmorgon

God morgon fredag ♥

Hur mår ni mina vänner?

Igår hade jag en dag då jag kände mig väldigt trött och låg på energi. Jag har generellt sett känt mig väldigt pigg och glad ända sedan Elsa kom till oss, men den här veckan har varit lite tuffare av olika anledningar, vilket gjort mig både trött och ledsen.

Jag har en nära anhörig som är döende i cancer, jag har sovit mycket sämre och Elsa har varit ovanligt gnällig och klängig på kvällarna den senaste veckan. Kanske beror det på att hon känt av att jag inte riktigt varit mig själv eller så är det någon fas hon går igenom just nu. Igår tog vi därför en vilodag hela familjen trots att vi hade planerat annat och det var så skönt! Elsa sov i stort sett hela dagen som vanligt och kvällen var sedan den bästa på länge. Hoppas det vänder nu!

Idag har jag därför vaknat med lite ny energi! Vi började fredagen med gos i sängen, och efter morgonamningen somnade Elsa om igen. Jag och Pelle smög därför upp och gjorde frukost som vi satte oss med ute på altan. Åh, underbara sommarmorgon! Vi har solläge på altan om morgnarna och trots att klockan bara var strax efter sju när vi åt frukost var det nästan för varmt för att sitta där i solen. Hur underbart är inte det?

Trots att det är kämpigt med vissa saker just nu och att jag känner mig ledsen över att livet är alldeles för orättvist med sjukdomar, terrordåd och allt tragiskt här i världen försöker jag hitta de positiva små ljusglimtarna i livet och vara i nuet. Det är ändå det som är det viktigaste, att njuta här och nu medan vi kan ♥

Idag var jag lite extra tacksam över att få vakna upp bredvid de två finaste människorna i mitt liv, att jag fick pussa på och amma min älskade dotter och sedan äta en ljuvlig frukost ute i morgonsolen tillsammans med min fantastiska Pelle!

IMG_1458

Det är inte lätt att lämna den här gosungen i sängen om morgnarna, men samtidigt är det ju så skönt med lite ”egentid” och att äta frukost i lugn och ro, hehe. När hon vaknar är ju allt fokus på henne 

IMG_1459

Till frukost blev det äggmackor med kaviar och en kokoslatte, vad annars liksom? Haha.

IMG_1463

Älskar känslan av att sitta ute och äta frukost igen! Bästa som finns!

IMG_1470

>> Recept på kokoslatte!

IMG_1471

Mamma kom med en tomatplanta i present under veckan, och mina gurkplantor har äntligen börjat kika upp, wiiieee!

IMG_1478

Detta är min första tomatplanta någonsin! Ska bli så spännande att få våra första egna tomater i sommar!

IMG_1479

Har plantorna inne om nätterna, men på morgnarna ställer jag ut dem för att de ska få värma och solljus på sig!

 

Nu är planen att åka in till stan en sväng hela familjen! Pelle ska gå en långpromenad med Elsa i vagnen och jag ska faktiskt till gymmet och träna för första gången sedan förlossningen. Jag har inte tränat på två månader och tanken är att köra ett pass på crosstrainern och sedan lite lättare styrkeövningar för att få igång kroppen lite. Wiiiieee, är SÅ PEPP!

Ni är många som efterfrågat inlägg om träning efter graviditet och förlossning, och jag lovar att skriva mer om det inom kort. Har ni frågor kan ni ställa dem i kommentarsfältet här nedan så ska jag försöka få med svaren i inläggen framöver!

 

Hoppas att ni alla får en underbar fredag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. marie andersson

  Kära ni! Jag känner verkligen med er, cancer är en så fruktansvärd sjukdom. Jag har det mycket i släkten på min mammas sida och var igår och besökte min älskade moster som är mycket hårt drabbad. Jag hoppas och hoppas varje dag på att de kan komma på en mirakelmedicin som kan bota denna sjukdom! Du är en fantastisk fin människa, sambo och mamma och jag önskar er en fin helg med många glädje- och kärleksfyllda stunder <3

  1. Pis

   Har din moster provat någon alternativ medicin? Finns ganska mycket att göra men det allra första är att utesluta allt socker, bröd, pasta och ris eftersom cancer växer av det. Hoppas det går bra med din moster! <3

  2. Emma

   Ja det är fruktansvärt 🙁 Skickar all min kärlek och energi till din moster Marie <3 Önskar också att det en dag kommer en mirakelmediin som kan bota denna hemska sjukdom! Desamma till dig och många varma kramar <3

 2. Josefine

  Cancer är en sjuhelsikes sjukdom:-( En av mina vänner gick bort i spridd bröstcancer i början av april. Slutet var en ren plåga, och eftersom hon var så ung (skulle fyllt 42 år i år) drog det ut på tiden. Gör så ONT att tänka på att jag inte får träffa henne igen – och att hennes 7-åriga dotter måste växa upp utan sin mamma (även om hon har en underbar pappa). Känner med dig! Och man måste tillåta sig lugna dagar ibland för att vila upp kropp och själ och komma ikapp.

  Kramisar

  1. Emma

   Ja den är helt fruktansvärt! Jag har haft fler anhöriga som gått bort i cancer och det är fruktansvärt att se någon plågas till döds på det sättet. Det värker i hela mitt hjärta när du berättar att din väns dotter får växa upp utan sin mamma, och att hon aldrig fick se sin dotter växa upp. Usch!!! Skickar en stor kram! tack för påminnelsen om att det är okej med lugna dagar och att vila sig <3 Kram

 3. Veronica

  Tråkigt med sjukdomar 🙁 Tänkte tipsa om appen Wonder Weeks om du inte redan har den. Där kan man se när bebisen går igenom utvecklingssteg och då är lite extra klängiga och gnälliga tex. Kan mkt väl vara så att Elsa är i ”Leap 2” 🙂

  Kram och hoppas du blir piggare snart! Jag ser också fram emot träning efter graviditet-inlägg.

  1. Emma

   Ja det är trist! Tack för tipset om appen, har laddat hem den nu och ser mycket bra information 😀 Hoppas att ni mår bra hemma hos er! Kram

stats