emmabarremyr

Emma Barremyr

Matsedel vecka 19

Hej vänner ♥

Amning gör verkligen under för aptiten! Jag tror jag har sagt det förut, men jag säger det igen – mat har aldrig smakat så gott som det gör nu. Magproblemen är som bortblåsta (om jag håller mig till mat jag tål), och det gör mig så glad och lycklig! Aptitlösheten och magproblemen under graviditeten har varit så dränerande och tacksamheten över att kunna njuta av mat igen är så stor!

Jag myser verkligen av att vara i köket och experimentera igen! Jag har spenderat en hel del tid där senaste veckorna och jag har därför fått ihop några recept på lager som jag ska dela med er. Min melodi har alltid varit att maten ska vara god, lättlagad och näringsrik, och det är så jag jobbar fortfarande! Variationen är också viktig – både för att det inte ska bli tråkigt, men också för att kroppen ska få i sig alla viktiga näringsämnen.

Den här veckan blir det fisk tre gånger, två vegetariska rätter och två middagar med köttfärs. Tillbehören varierar mellan hirs, bröd, quinoa och sötpotatis! Mums med så mycket gott!

Matsedel vecka 19:

Måndag: pannbiffar med hirs och senapsgräddsås

Tisdag: fisksoppa med kokos, lime och ingefära + quesedillas

Onsdaglins- och sötpotatisgryta med oumph

Torsdag: krämig quinoasallad med lax

Fredag: spenatsallad och toast med rödbetsröra och chevre

Lördag: tacopizza

Söndag: sötpotatispuré och pestobakad lax

IMG_2943-980x653IMG_4343IMG_4604-980x653 IMG_7673-980x653 IMG_51961-980x654

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mamsen

    Idag lagade jag rödbetssoppa och sparris och grönkålspaj! Vegetariskt och gluten- och laktosfritt, det blev jättegott 🙂

stats