emmabarremyr

Emma Barremyr

Promenadlyckan

IMG_4521

Hej finisar ♥

Åh, så underbart och härligt det är att kunna njuta av promenader igen!

Första veckan efter förlossningen ville jag knappt röra mig eftersom jag hade så ont i underlivet. Det var jobbigt att både sitta, stå och gå. Det enda som var någorlunda skönt var att ligga ner, men smärtan fanns där hela tiden. Efter en vecka började det känns bättre och som jag berättat tidigare vågade jag mig då ut på en kortare promenad på 2 km, som sedan ökades på till 4 km, och förra veckan blev det 3 såna härliga promenader!

Jag har varit flitig med knipövningarna (satsar på att göra 100 om dagen) och bristningarna har äntligen läkt så den här veckan har jag ökat på promenadsträckan ytterligare. I onsdags gick jag och Elsa första skogspromenaden som landade på den längsta distansen hittills – hela 6 km. Wiiiiieeee!

Och som jag skrev på Instagram tidigare under veckan – det är så häftigt att jag efter förlossningen kände mig som om jag hade blivit överkörd av en lastbil och knappt kunde gå, och att jag nu två veckor senare knappt känner något alls och är ute och går så långt som 6 km.

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen – Wow för kvinnokroppen alltså!

IMG_4518

Konditionen är dock långt ifrån vad den en gång varit, hehe. Att dra runt på en vagn i ett blött motionsspår räcker för att få mig rejält flåsig! Men det är en härlig känsla ändå. Jag har något att jobba med, en kropp att bygga upp från insidan och det gör mig glad att veta att jag är “på rätt sida“. Härifrån kan allt bara bli bättre, och mitt mål är nu att utifrån mina nya förutsättningar bygga upp en stark kropp som klarar ett aktivt liv med mina två älsklingar!

Idag är det lördag och vi har varit vakna sedan sex här! Jag och Pelle har fått i oss frukost, och Elsa har hunnit amma två gånger så nu ska vi faktiskt ge oss ut på en morgonpromenad i solen. Det blir en underbar start på dagen!

Hoppas att ni alla får en fin lördag, att ni tar hand om er och gör sånt som ni mår bra av ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ISA

    Emma! vet inte ens om jag skrivit grattis!? Men grattis iallafall, så roligt och mysigt 🙂 Du ser oförskämt fräsch ut också för att vara nybliven mamma! Vågar nog inte läsa din förlossningsberättelse pga så rädd för att föda barn, meeeen skönt att du börjar må bättre kroppsligt också. KRAM!

    1. Emma

      Tusen tack fina du <3 Det är en underbar känsla att ha fått tillbaka kroppen och det har gett mig ny energi, vilket lilla Elsa såklart också gjort 🙂 Lovar att all smärta man upplever under en förlossning är värt det, men jag förstår din rädsla! Kram

stats