Emma Barremyr

Kycklingbiffar med rotfrukter och senapssås

IMG_0651

Hej vänner ♥

Kycklingbiffar har blivit lite av en favorit här hemma hos oss! Jag tycker kycklingfärs är så otroligt mycket saftigare och lättare att få god smak på jämfört med kycklingfilé, så det är nästan det enda vi äter nu för tiden de gånger vi äter kyckling!

Torsdagsmiddagen den här veckan blev just en variant kycklingbiffar som vi serverade med rotfrukter och en smarrig senapssås! Senap är något jag snöat i på senaste tiden och visst verkar smaksätta det mesta med, hehe. Men den här såsen är så god och en härlig variation till den vanliga fetaostyoghurten som vi brukar äta.

Såsen passar till det mesta och är supergod till grillat. Så ska ni grilla under valborgshelgen kanske? Fredagstipset från mig blir då att testa denna goda sås, eller varför inte hela rätten någon dag i helgen?

IMG_0640IMG_0650

Kycklingbiffar med rotfrukter och senapssås

4 personer

Kycklingbiffar:

500 g kycklingfärs

1 ägg

1/2 dl grädde

1/2 dl majsströbröd

1 msk kycklingfond

1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser, forma till biffar och stek i kokosolja eller smör.

 

Senapssås:

2 dl turkisk yoghurt eller créme fraíche

150 g fetaost

1 tsk dijonsenap

1 nypa salt och peppar

Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ihop med yoghurt och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

 

Rotfrukter:

400 g sötpotatis

400 g palsternacka

400 g potatis

Olivolja

Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och strimla rotfrukterna. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Kör in i ugnen tills rotfrukterna får färg och servera sedan tillsammans med kycklingbiffar, senapssås och en sallad.

 

IMG_0649

 

Enkelt, gott och snabblagat ♥

Men det önskar jag er en trevlig helg mina söta läsare!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melita Sara

    Jag har precis upptäckt en ny mejeriprodukt som är helt underbart god! Jag använder den till typ allt, både salta kalla såser (som din med senap, fast brukar ha i dill också, testa!) men också till smoothies eller bara dricka som den är. Den smakar som filmjölk, fast lite djupare syra och betydligt sötare. Den innehåller inget tillsatt socker, men halten av de naturliga sockerarterna är högre än i tex filmjölk eller yoghurt, så därför smakar den lite sötare. Underbart om du frågar mig! Vad snackar jag om då haha, jo Valios laktorfria Kefir!

    http://www.valio.se/produkter/kefir/valio-eilar-laktosfri-kefir-naturell-25

    1. Emma

      Vad spännande, blir supersugen på att testa när du tipsar om den! Toppen att den är laktosfri också 🙂 Tusen tack för tipset, ska kika efter den nästa gån jag handlar! Kram

stats