Emma Barremyr

Havregrynsgröt med plommonpuré och banan

God morgon ♥

Tänk att det redan är fredag igen! Veckorna går så himla fort och jag tycker faktiskt att det är fredag mest hela tiden. Jag älskar dock fredagar så det gör mig inte så mycket, och just nu är det såklart extra positivt att tiden går fort, ja för ni vet ju vad jag längtar efter, hihi 🙂 BÄÄÄBIS!!!!

Jag har gått hemma ett par veckor nu och det är otroligt lyxigt att ha så mycket tid för sig själv som jag har om dagarna. Jag jobbar enbart ett par timmar om dagen med blogg och PT-online, men övrig tid kan jag skämma bort mig själv med massa må-bra-saker. Jag försöker att verkligen njuta av den tiden och att bara ha mig själv att rå om!

Jag ligger och drar mig längre på morgnarna, äter långa frukostar i lugn och ro, träffar vänner, tränar och går promenader, njuter av långa bad, pysslar här hemma, övar avslappning, yogar och myser lite extra med Pelle om kvällarna ♥

Idag vaknade jag redan vid fem, men låg kvar i sängen och drog mig till närmare halv sju. Jag är förmodligen utsövd eftersom jag inte somnar om, men tycker det är skönt att ligga kvar och dra mig, lyssna på fåglarna som kvittrar utanför fönstret, samt starta dagen med att göra lite andningsövningar i sängen innan jag går upp. Så det var precis vad jag gjorde idag!

Till frukost kokade jag ihop havregrynsgröt som jag toppade med en hemgjord plommonpuré, banan, kokos och lite mjölk + en kopp kaffe med skummad mjölk till efterrätt. Gröten pimplades med ett ägg för lite extra protein och plommonpurén hoppas jag ska få fart på magen som återigen varit väldigt trög i veckan.

Mums, vilken god start på fredagen!!!

IMG_0235 IMG_0236

Havregrynsgröt med plommonpuré och banan

Ingredienser (1 person):

 • 1 dl havregryn
 • 2 dl mjölk
 • 1 ägg
 • 1 nypa salt
 • 10 katrinplommon
 • 1 msk kokosolja
 • 2 msk vatten
 • 1 tsk kanel
 • 1 banan
 • 1 nypa kokosflingor

Koka ihop havregryn, vatten och salt ett par minuter. Dra sedan kastrullen från plattan och knäck i ett ägg. Rör runt tills du har en krämig gröt. Mixa sedan ihop katrinplommon med kokosolja, vatten och kanel. Häll upp gröten i en tallrik och servera sedan med plommonpurén, skivad banan, kokosflingor och mjölk.

IMG_0233 IMG_0228

 

Vad unnade ni er för smarrigt till fredagsfrukost?

 

Önskar er alla en fin dag ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Ja det var supersmarrigt! Kokosoljan gjorde purén så len och smakrik 🙂 Hoppas du gillar det och att du får en fin helg! Kram

 1. Veronica

  Låter smarrigt!!!

  Vi började dan tidigt vid 5.30 för att ett vattenglas råkade gå sönder så vi alla vaknade 😉 Här blev det blåbärssmoothie (som alltid på frysta blåbär, banan, avokado, juice, sesamfrö, nyponpulver och havremjölk) och stekt ägg, avokado och gurka till oss vuxna och mackor till sonen. Sen åt vi våfflor med sylt och grädde och kaffe till. En pangfrukost. Så kan man ha det om man går upp 5.30! 🙂

  1. Emma

   Ja men då var vi vakna ungefär samtidigt då 🙂 Låter som ni fick en alldeles ljuvlig fredagsstart och god frukost trots den tidiga morgonen. Så mysigt! Hoppas ni får en fin helg 🙂 Kram

 2. Sofia

  Låter gott med plommonpuré! 🙂 Själv åt jag också havregrynsgröt (<3), fast med banan, rivet päron och tahini. Tycker päron och tahini är en alldeles fantastisk kombo, testa! 😉

  1. Emma

   Ja den är både god och bra för magen 🙂 Spännande kombo med päron och tahini, det har jag aldrig provat så tack för tipset! Hoppas du får en fin helg! Kram

stats