Emma Barremyr

Kycklingbiffar i kokossås med lime och ingefära

Hej vänner ♥

Visste ni att kokos + lime + ingefära är en alldeles fantastisk och underbar kombination? 

Tänk er så ljuvligt när hettan från ingefäran möter limens syra och kokosens sötma!

Det är iallafall något som mina smaklökar är ett stort fan av och förra veckan kokade jag ihop ett gäng kycklingbiffar i kokossås med lime och ingefära som serverades med kokt hirs och ett gäng färgglada grönsaker!

SLURP så gott!

Gott och lättlagat är ledordet för denna rätt, vilket gör det till en perfekt vardagsrätt med lite lyxigare touch!

Rekommenderar er att testa. Det får bli ett varmt middagstips till kommande vecka helt enkelt!

IMG_0091 IMG_0096

Kycklingbiffar i kokossås med lime och ingefära

Ingredienser (4 personer):

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl majsströbröd
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 burk kokosgrädde á 400 ml
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1/2 lime (zest + saft)
  • chiliflakes
  • Maizena (till eventuell redning)

Blanda ihop kycklingfärs, ägg, mjölk, ströbröd, fond, salt och peppar i en bunke. Forma till 8 biffar och stek dem gyllenbruna i smör. Lägg sedan biffarna och åt sidan på ett fat. Häll ner kokosmjölken i stekpannan, rör i ingefära och lime och smaka av med salt och peppar. Lägg ner biffarna och låt puttra i 5-10 minuter. Strö över chiliflakes och red eventuellt såsen om du vill ha den tjockare.

Servera förslagsvis med kokt hirs, råris eller quinoa samt en rejäl och färgglad sallad!

IMG_0092 IMG_0097

 

Testa också!

>> Lammfärsbiffar i kokossås

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Åh vad roligt att hela familjen gillade det 🙂 Tack för feedback och hoppas du har en fin vecka! Kram

  1. Sara

    Hej Emma! Mitt namn är Sara och jag är 19 år. Sedan ungefär fem år tillbaka så har jag varit drabbad av ätstörningar. Eftersom att jag aldrig sökt hjälp för det så har jag heller aldrig blivit diagnostiserad för det, men jag skulle själv vilja säga att jag de tre första åren led av någon slags ortorexi. De senaste två åren dock har jag istället börjat hetsäta och de senaste ungefär nio månaderna har varit värst. Nästan varje dag har jag stått i kylskåpet och inte kunnat hejda mig själv innan jag blir så mätt så det gör ont i hela magen och jag fått ångest, men så av någon magi så lyssnade jag på två ljudböcker för ett tag sedan – ”Matrevolutionen” och ”Hjärnkoll på vikten” – som båda lutar lite mot LCHF-dieten och jag fick för mig att jag skulle testa. I en vecka har jag nu ätit mindre kolhydrater, inga sötsaker (inklusive frukt som varit något jag aldrig kunnat sluta äta av innan) och av någon magi så har jag inte hetsätit sen dess. Jag känner inte samma hunger och när jag är mätt så är jag mätt. På grund av det så har jag mått jättebra senaste veckan trotts att jag inte ens kunnat träna särskilt mycket för att jag blivit förkyld. Jag har känt mig finare, socialare och mer medveten i nuet trots att jag ätit flera ostbitar och smör (som innan varit strängt förbjudet för mig för att det är för många kalorier). Så vad är då problemet?

    Trots att denna (inte så stränga) LCHF-dieten får mig att må bättre för att hetsätning upphört så känns det inte riktigt bra. För att gå från hetsätning till en annan diet gör väl mig inte frisk? Är inte det bara en annan slags ätstörning? Plus att trots att jag (som dessutom älskar att testa nya recept och laga mat) skulle trivas jättebra med att fortsätta äta den här maten och experimentera med den för att den får mig att må bra så känns det inte som om det skulle vara acceptabelt av andra. Och vad gör jag den dagen då jag inte kan äta så? Kommer jag få ångest då eller kommer jag acceptera det för att det ju bara är en engångsföreteelse? Vad tror du? Att detta kommer hjälpa mig att verkligen bli av med ätstörningarna, eller går jag bara in i en ny ond cirkel?

    Jag testade faktiskt att äta en munk igår och efter det så mådde jag illa, men jag hade ingen ångest (vilket var den bästa känslan ever!), men det ledde till att jag stod och hetsåt i kylskåpet igen på kvällen. Allt detta för en munk? Är det inte då bättre att skita i munken och må bra? Vad tror du?

    Jag hoppas du orkade läsa igenom allt och att du förstår vad jag menar. Jag älskar din blogg, den har gett mig mycket inspiration genom åren. Tack! 🙂

    1. Emma

      Har läst din kommentar och vill verkligen lyfta dina frågeställningar på bloggen! Ska försöka få till ett svar i ett inlägg till veckan. Hoppas du får en fin helg så länge! KRAM <3

stats