emmabarremyr

Emma Barremyr

Det bästa jag ger till mig själv

Hej vänner ♥

Onsdagar är en höjdpunkt på veckan nu eftersom det innebär gravidyoga för mig!

Yogan är den bästa presenten jag kan ge till mig själv oavsett om jag är gravid eller inte. Jag har lärt mig hur mycket jag verkligen behöver de där timmarna på yogamattan och vad de gör för mitt välmående. I dagens intensiva och stressade samhälle behöver vi en motpol till stressen och något som fyller oss med lugn och stillhet för att skapa balans i livet.

Den lugna träningen och avslappningen är viktigare än någonsin!

Tiden på yogamattan är värdefull tid som jag investerar i mig själv. Tid då jag får möjlighet att landa i nuet, andas och bara vara. Det ger mig tid för reflektion och eftertanke. Det är en stund då jag ger mig själv och min kropp massa kärlek!

Djupa andetag. Fokus på kroppen och stunden här och nu. Tankar som kommer och går, det är okej. Rörelser som underlättar cirkulationen i ryggen. Ny energi, men samtidigt bättre sömn. Ett inre lugn. Tacksamhet. Så många positiva effekter och känslor!

Den här veckan är det sportlovsuppehåll på yogakursen och jag ska därför tända lite ljus, sätta på lugn musik och rulla ut yogamattan här hemma. Åh, jag har längtat hela dagen!

DSC_2227

Foto: Caroline Dahlén

Hur skapar du lugn i ditt liv? 

Fundera lite på om det finns något du skulle kunna ge till dig själv för ditt välmående!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madde

  Igår gick jag på Bodybalance efter ett längre uppehåll. Brukar annars gå på 2 st yoga eller Body balancepass i veckan. Märkte verkligen hur mycket jag behöver det och nu ska jag fortsätta med detta igen, småbarnsmamma som man är så måste man få denna avkoppling! Det var så skönt igår, är mkt mera avslappnad idag än på länge!

  1. Emma

   Åh vad härligt Madde! Hoppas du kommer igång med den vanan igen 🙂 Det är bra att få sig en påminnelse ibland om hur mycket man behöver det för att må bra! Njut av avslappningen och ha en trevlig helg! Kram

 2. Carin H Brander

  Jag skapar lugn genom att alltid avsluta kvällen med att varva ned och reflektera över dagen som varit. Dessutom har jag börjat göra små “micromeditiationer” under dagen där jag väljer bort intryck. Exempelvis att ta ett bad utan att läsa bok eller åka buss utan att lyssna på podd. Upplever att det gjort det lättare att sortera tankarna.

  1. Emma

   Vilka jättebra vanor! Att stanna upp och göra micromeditationer under dagen tror jag ökar vår närvaro väldigt mycket. Jättebra tips ju!

  1. Emma

   Ja den är fin! Önskar jag vore bättre på att ge mig yogan även på hemmaplan, men det är svårare 🙂

 3. Veronica

  Härlig känsla du beskriver! Förstår att det känns skönt 🙂 Själv har jag ofta fått prestationsångest av yoga och inte funnit lugnet där. Mindfulnessmeditation är något som ger mig lugn. Idag har jag mediterat 350 dagar i rad. Snart är jag uppe i ett år med Headspace. Det har förändrat mitt liv och jag är väldigt tacksam över det!

  1. Emma

   Jag förstår precis vad du menar! Jag fick också väldigt mycket prestationsångest av yogan innan jag hittade den medicinska yogan och kundaliniyogan som är mer “mental” än andra yogaformer. Älskar att alla övningar utförs med slutna ögon och att det är så mycket fokus inåt. Gick också en mindfulnesskurs förra våren och det var något jag fastnade för väldigt mycket det med <3 Wow för att ha mediterat 350 dagar i rad, jag förstår att det förändrat ditt liv! Det inspirerar så jag ska ta en kik på headspace jag med 🙂

stats