Emma Barremyr

2XU gravidträningstights

Inlägget presenteras i samarbete med 2XU.

Hej kompisar ♥

2XU har nyligen lanserat ett par ursköna gravidträningstights som jag vill berätta mer om för er! Jag tycker att det är så himla bra att utbudet på träningskläder för oss gravida börjar att öka och att företagen satsar på att göra gravidanpassade träningskläder.

Det sker många fysiska förändringar med kroppen när man blir gravid, och sköna träningskläder gör det bra mycket enklare att fortsätta att vara aktiv, träna och motionera under graviditeten. Motion och rörelse är något som både bebis och mamma mår bra av, och därför skulle jag vilja säga att sköna träningskläder är extra viktigt under graviditeten – så att rörelsen blir av!

Häng med så ska jag berätta mer om vilka grymma funktioner tightsen har samt mina egna upplevelser av att träna i dem!

IMG_9272 IMG_9262

2XU gravidträningsbyxor har många smarta funktioner som kombineras med alla fördelar från 2XU’s välkända kompressionsteknologi.

Kompressionstrycket ökar blodcirkulationen vilket kan bidra till minskad svullnad i benen, och många som upplever kramp i benen under graviditeten kan med hjälp av kompressionstrycket få minskade besvär.

Under graviditeten ökar belastningen på korsrygg och bäckenbotten. Därför är tightsen även försedda med extra paneler som stöttar och skyddar dessa delar av kroppen!

Materialet som används är Invista Lycra, PWX 70D och Power Mesh, som har goda andningsegenskaper. Och ”magpåsen” är extra elastisk och utvidgar sig i takt med att magen växer.

Allt för att göra det så skönt som möjligt för den gravida kvinnan under träningen!

IMG_9275 IMG_9266

Själv älskar jag dessa tights – framför allt för de smarta funktionerna, men också för att de är riktigt snygga och sköna!

Jag har tränat ett flertal pass i dem nu och är väldigt förtjust i kompressionen och känslan av att de sitter åt rejält. Jag har upplevt mycket trötthet i benen och tack vare kompressionen som ju ökar cirkulationen har den tröttheten minskat en aning. Svullnad har jag inte haft problem med hittills, men om det kommer nu på slutet känns det skönt att veta att jag kan gå runt i dessa tights som kan hjälpa!

Tightsen är dessutom rejält höga i midjan vilket gör att jag kan dra dem hela vägen upp till brösten (bästa känslan!!!). De sitter inte åt eller klämmer obekvämt på magen, och det är något jag verkligen uppskattar! De är också utrustade med silikon längst upp i kanten vilket gör att de inte glider ner, utan sitter skönt på plats under hela träningspasset.

IMG_9269 IMG_9281

Jag har nu lite mindre än sju veckor kvar till BF och hoppas på att kunna träna på och njuta av många fler träningspass i dessa tights!

Och om inte så är de ju himla sköna att strosa runt i här hemma eller gå promenader i. Det är det bästa med träningskläder – de är ju så sköna plagg att de också funkar utmärkt som myskläder!

Rekommenderar dem varmt till alla träningssugna gravida kvinnor!

>> Ni hittar tightsen till försäljning här!

IMG_9286 IMG_9288

 

Inlägget presenteras i samarbete med 2XU.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Hej! Denna tröja, vilken storlek har du på den under graviditeten? Måste man gå upp en/flera storlekar eller skulle du säga att den är nog elastisk för att ha sin ”vanliga” storlek och ändå få plats med magen? 🙂

    1. Emma

      Jag har den i small, alltså min vanliga storlek och än så länge funkar det ju bra att få plats med magen i den, men det beror ju såklart på hur stor magen är 🙂

stats