Emma Barremyr

Min nya kvällsrutin

Hej kompisar ♥

Just nu försöker jag ta vara på och unna mig lyxig egentid flera gånger i veckan. Bäst att passa på så länge jag kan! Jag vilar mycket, tar hand om mig själv mentalt och fysiskt, och fokuserar på att göra sånt som jag mår bra av och som fyller mig med ny energi. Allt fokus ligger på mig själv, jag njuter och det känns otroligt lyxigt.

De senaste veckorna har jag skaffat mig en ny och alldeles fantastisk kvällsrutin – nämligen ett långt och mysigt bad med ett stort fruktfat, te, tända ljus, lugn musik, sköna hudvårdsprodukter och en bok från Nextory att läsa på paddan.

Beroende på hur dagen ser ut badar jag antingen innan eller efter middagen. Jag ser till att ta god tid på mig, gör allt extra långsamt och påminner mig om att njuta av nuet.

Att sjunka ner i det där varma badet efter en lång dag är så otroligt skönt och alldeles underbart! Värmen från vattnet lindrar foglossningen, gör att musklerna slappnar av och sprider ett lugn i hela mig!

Det är helt enkelt en rutin som är något av det bästa jag kan göra för mig själv och mitt välmående just nu!

IMG_9294

 

Badrummet som speglar lugn och harmoni för mig! Tända ljus gör verkligen mycket när man vill skapa en mysig känsla ♥

 

IMG_9305

 

För extra avslappning spetsar jag vattnet med en avslappnande bathmilk från Weleda. Den innehåller eterisk lavendelolja som luktar sååå gott, och är perfekt till kvällsbadet då den lindrar både spänningar, kramper och insomningsproblem.

 

IMG_9316

 

Medans vattnet tappas upp i badkaret tvättar jag bort sminket och rengör ansiktet med en rengöringscréme. Någon gång i veckan peelar jag även ansiktet och lägger på en ansiktsmask som får verka under tiden jag ligger i badet. Efteråt avslutar jag med ansiktsvatten och en facelotion. 

 

IMG_9314

 

Pepparmyntste med honung är det bästa för magen just nu!

 

IMG_9309

 

Såna här underbara fruktfat är och har varit min stora craving under hela graviditeten! Tröttnar aldrig och njuter så mycket av det!

 

IMG_9311

 

Paddan i badet kanske ni undrar? Och ja – jag fyller inte vattnet hela vägen upp utan kan vila paddan på magen när jag ligger i badet. Det är perfekt då det är så skönt och rogivande att kunna läsa när jag ligger där!

 

IMG_9299

 

Kopplar även paddan till högtalaren som spelar lugn musik! Det gör också mycket för den där avslappnande känslan!

 

IMG_9318

 

Efter någon timme i badet brukar jag känna mig klar och tvättar då håret innan jag går upp och avslutar hela proceduren med att smörja in magen med Weledas underbara havandeskapsolja. Resten av kroppen får kokosolja, och om jag har tur är Pelle hemma och kan hjälpa mig att smörja. Då får jag lite massage på köpet vilket såklart är en extra lyxig avslutning på det hela, hihi!

 

En kvällsrutin som rekommenderas varmt oavsett om du är gravid eller inte – den gör susen för välmåendet! 

 

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Härligt!

  Jag tänkte gällande kokosoljan tycker jag att det brukar vara svårt att få den att gå in ordentligt i huden. Upplever du att det blir väldigt fett med den och sätter det inte sig isåfall i kläderna?

  Hoppas du har en underbar onsdag! Kram

  1. Emma

   Tack, hoppas att du har en fantastisk onsdag du med <3 Angående oljan är det faktiskt inget jag reflekterat så mycket över! Smörjer mig alltid med kokosolja och har gjort länge och tycker inte att det har satt sig i kläderna. Det kanske är olika hur oljan går in i huden på olika personer? Förste att det kanske inte är så skönt att smörja sig med den om det blir väldigt fett, då kanske en kräm är bättre att använda sig av 🙂 Kram

  1. Emma

   Ja badkar är en otrolig lyx! Saknade det under alla år vi bodde i lägenhet så nu njuter jag lite extra av det 🙂 Och fruktfat är aldrig fel, hihi 🙂

  1. Emma

   Ja badkar var något jag saknade under alla år vi borde i lägenhet, så nu njuter jag lite extra av det 🙂

stats