Emma Barremyr

Gravid vecka 34

God morgon ♥

Vi är inne i vecka 34 av graviditeten och idag är det ynka 47 dagar kvar till beräknad förlossning – så PIRRIGT!!!

Bebisen är enligt gravidappen 42 cm lång och väger runt 2,2 kg för tillfället. I slutet på veckan ska hon ha lagt på sig hela 150 g till och då vara uppe i 2,35 kg. Hon växer fort och det känns verkligen att hon börjar bli stor (har jag sagt så förut, haha?). Magen växer ju hela tiden och jag känner mig bara mer och mer höggravid. Hela magen rör sig som ett ufo när hon bökar runt där inne, det läcker upp magsaft i munnen pga av trycket från magen, jag har svårt att andas och foglossning som gör ont och gör att jag känner mig tung och otymplig.

Jag är också mer förstoppad än någonsin (inte ens rörelse hjälper) och magproblemen fortsätter. Av någon anledning är det alltid värst på natten och jag vaknar ofta upp med magsmärtor och illamående, vilket gör att jag sover jättedåligt eller knappt alls vissa nätter. Längtar så himla mycket efter att få alla organ på plats och förhoppningsvis få må bra i magen igen!

Jag mår helt enkelt inte så bra och har inte gjort på hela graviditeten, det vet ni ju vid det här laget. Jag börjar dock se ljuset i tunneln nu! Det är inte länge kvar och veckorna går så otroligt fort. Jag står ut lite till och visualiserar att all den här jobbiga tiden som varit kommer ge mig den finaste gåvan i livet! Det kommer vara värt varenda dag under den här jäkla graviditeten ♥

Igår var vi på första träffen med föräldragruppen och det var himla kul att få komma ut och träffa ett gäng andra gravida par! Vi var hela 15 stycken som ska ha vårt första barn inom loppet av en månads tid, så det blir många april och majbarn här på Hammarö. Vi kommer ses i samband med träffar under några veckor nu, och sen även följas åt efter förlossningen, så det känns kul.

Igår blev det mest fokus på att lära känna varandra och vi gjorde flera diskussionsövningar där vi pratade om föräldraskap, barnets behov samt hur parrelationen förändras i samband med att man blir tre i familjen. Inget direkt nytt för mig och Pelle som faktiskt redan pratat rätt mycket om dessa ämnen, men ändå intressant att diskutera med andra och se hur de tänker kring det hela!

Gravidmage vecka 34

Magen vecka 34 (33+0)

 

Åh, jag längtar mer än någonsin efter att få träffa lilla minimänniskan i min mage!

Vi är så himla nyfikna på hur hon kommer se ut och fantiserar mycket om det. Vem kommer hon bli lik? Och kommer det ens vara en tjej? Bara för att ultraljudet visade det är det inte 100% att det blir så. Den senaste tiden har jag drömt väldigt mycket om tiden efter förlossningen, och i alla mina drömmar är det en kille som kommer till oss. Så det blir helt enkelt en spännande överraskning om några veckor. Hihi 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefine

  Pest att sova, och att ha en krånglig mage! Har du testat chips mot förstoppning? Det i överdos (ca 200 g), och rödbetssoppa på RIVNA rödbetor har periodvis varit det enda som har fått igång min mage, och då hade jag testat alla normala husmorstips innan, som linfrön, katrinplommon, kruska o.s.v.

  Håll ut nu de sista veckorna! Har du ”tur” kommer kanske bebisen lite tidigare än beräknat:-).

  Kram och kämpa på!

  1. Emma

   Ja fy! Chips har jag aldrig testat på förstoppning så jag är tacksam över att du delar med dig 😀 Ska testa!!! Popcorn har fått fart på magen några gånger tidigare, så det kanske har liknande effekt som chips 🙂 tack för peppen kära du! Jag hoppas också att jag har turen att få ut bebisen lite tidigare än beräknat, håll tummarna för mig! KRAM

 2. Veronica

  Grattis till att du har kämpat dig igenom så stor del av graviditeten! Heja dig! Det kommer gå fort. Plötsligt är det en månad kvar, sen två veckor och plötsligt är det bf. Hoppas att du kommer kunna sova lite bättre snart och få vila på natten. Det är ju så frustrerande att inte kunna sova. Kram!

  1. Emma

   Åh, TACK <3 Tror också att sista månaden kommer gå i rasande fart! Jobbar inte så mycket längre så känns skönt att kunna vara hemma och vila lite nu sista tiden när jag inte sover så mycket på natten! Tack för peppen kära du <3 Kram

stats