Emma Barremyr

Frukostinspiration till Vasaloppet

Hej vänner ♥

På söndag är det äntligen dags för Vasaloppet, och jag ser så mycket fram emot att duka upp årets bästa frukost framför tv:n och njuta av söndagsmorgonen!

Att äta en lång och mysig Vasaloppsfrukost är en tradition vi har sedan vi var små. Pappa åkte Vasaloppet nästan varje år när vi var yngre, vilket gjorde att vi satt klistrade framför tv:n halva dagen dessa dagar. Det är många barndomsminnen som ligger i det hela och känslan av att sitta med en lång frukost, brasan som sprakar och sändningarna från Vasaloppet är svårslagen. Det är så mysigt!

Och för att inte tala om allt ätbart som vi samtidigt kan njuta av! På söndag blir det som vanligt en riktig BRAKFRUKOST och jag har redan nu börjat finula på innehållet!

Vill du också njuta av en riktigt god Vasaloppsfrukost kommer här ett gäng tips på goda frukostrecept. Okej, ja vet – det är sååå svårt att välja när det finns så otroligt mycket gott. Jag vill gärna ha allt på bordet, men får försöka välja ut några favoriter, hehe!

 

FRUKOSTINSPIRATION TILL VASALOPPET

>> Ugnsbakad gröt

>> Tips på goda smoothies

>> Färskpressad juice

>> Receptbomb på smarriga pannkakor

>> Hälsosamma muffinsrecept

>> Glutenfria scones

>> Världens godaste fröknäcke

>> Croissanter

Addera ett gäng goda pålägg i form av ost, ägg, kaviar, marmelad och grönsaker. Ett fat med massa frukt. Något med choklad till efterrätt. Och så kaffe, en riktigt stor kopp kaffe och du har receptet till en lyckad och ljuvlig frukost ♥

 

IMG_3477-980x683 IMG_3465-980x1470 IMG_3459 IMG_3492-980x653

Bilder från förra årets Vasaloppsfrukost då vi dukade upp nygräddade saffranssconesglutenfria knäckebröd och majskakor från Friggs, hembakade fröknäcke från Pelles mormor, en ljuvlig frukostsmoothie som toppades med chiafrön och passionsfrukt, mörk chokladmajskakor med choklad, massa goda pålägg i form av marmelad, skinkaprosciuttochevreostprästost och vindruvor. Och så kaffet såklart!

 

Vad vill du helst ha på frukostbordet om du får välja?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin Fitness & Hälsa

  Mums vilka underbara tips på frukostar! Gissar att det är okej att äta dem även om man inte ska åka Vasaloppet?!!

  Vad spännande det är att följa dig och magen. Nu är det inte långt kvar!

  1. Emma

   Ja självklart – det gör vi iallafall 😀 Recepten var mer tänka till oss som kör marathon framför tv:n 🙂 Så mysigt med långfrukost och se på skidor ju! Och JA – nu närmar det sig äntligen!!! Så pirrigt det känns <3

 2. Matilda

  Åh! Tack för frukostinspirationen! Ser så himla gott ut, har ramlat ner i rostmacka-yoghurtträsket som jag slänger i mig i all hast… om jag ens äter frukost (fy mig!…) men nu fick jag en nytändning! Till helgen får det bli smoothie och scones 😀

  1. Emma

   Vad roligt att du gillade det! Låter bra med en nytädning – frukosten ju så så viktig, och SÅ GOD 😀 Hoppas du får en fin helg Matilda 🙂 Kram

 3. marie andersson

  Men så mysigt! Vasaloppet har en speciell plats i mitt hjärta också och min lille far har åkt vasan ca 40 gånger:) Det är mysigt att titta på det hemma på tv:n, och ännu häftigare att vara på plats, speciellt när starten går i Berga by och ljudet av alla skidor och stavar, så himla mäktigt:) Nu på söndag blir det dock framför tv:n för min del och detta inlägg satt som handen i (skid)handsken eftersom jag tänkt göra iordning en riktigt mysig frukost att njuta av på söndag morgon 🙂
  Stort tack för inspirationen och en stor kram till dig! <3

  1. Emma

   Oj, har han åkt 40 gånger? Imponerande!!! Förstår att det måste vara en magisk känsla att stå där och titta på starten 🙂 Hoppas du får en mysig morgon på söndag med en riktigt god frukost! Kram och trevlig helg <3

  2. marie andersson

   Ja, han är en ”seg” gubbe 🙂 Fast nu för tiden åker han bara för att det är roligt och tävlingssjälen verkar jag ha fått ärva 🙂 Jag har inte helt bestämt mig för vad det blir på söndag morgon, men något gott kommer det bli, älskar ju dina scones med morötter och äpplen så de står högt på ”önskelistan” =) Nu blir det först och främst födelsedagskalas ikväll med nachos-plåt på menyn 🙂
   Kram på dig <3

   1. Emma

    Så underbart! Och verkligen kul att du gillar mina scones så mycket 🙂 Här ska det bakas croissanter i helgen som får sällskap av ett härligt fruktfat, lite goda pålägg och kaffe tror jag 🙂 Ser fram emot en långfrukost! Hoppas du får en fantastisk kväll och helg Marie! Kram <3

stats