Emma Barremyr

Föda utan rädsla och att möta förlossningsmärtan

everydaystories-partner-promotion

Hej vänner ♥

Det är mycket fokus på förlossningen för min del nu – såklart! Jag är ju förstföderska och BF närmar sig med stormsteg. Bara 7 veckor kvar idag!

Jag kan inte säga att jag upplevt någon direkt förlossningsrädsla, men jag ska vara ärlig och säga att jag har känt oro över det här med att inte kunna ha kontroll och funderat mycket på smärtan och hur jag kommer att uppleva den. Hur ont kommer det att göra egentligen, och hur gör jag för att hantera smärtan?

Fick tips om två böcker som jag de senaste veckorna plöjt igenom, och som varit så otroligt givande och bra. Böckerna heter ”Föda utan rädsla” samt ”Att möta förlossningssmärtan”, och båda fanns till min stora glädje som e-böcker hos min samarbetspartner Nextory, och jag har därför kunnat läsa dem på paddan. Så himla smidigt och bra! Och tips –> gå in här om ni vill testa Nextory gratis i 30 dagar!

IMG_8937

Vill verkligen passa på att tipsa vidare om dessa böcker till er som ska föda barn i framtiden!

Föda utan rädsla är skriven av Susanna Heli och handlar om hur en förlossning går till och innehåller jättebra redskap och konkreta tips på hur vi kan göra för att övervinna rädslan för förlossningssmärtan.

För mig har den här boken varit helt fantastisk! Det som står i den känns så otroligt självklart och var kanske inget nytt när jag tänker efter. Men att få en påminnelse om att min kropp faktiskt är gjord för detta samt tips på hur smärtan under värkarna kan hanteras har varit väldigt givande för mig.

Och en annan viktig sak som jag tagit till mig är insikten om hur jag själv har möjligheten att byta ut stress och oro till styrka, kraft och lugn. Boken har även gett mig en bekräftelse på att alla känslor och upplevelser under en förlossning är helt normala, och det gör att jag känner mig fullkomligt trygg i att släppa kontrollen och bara vara när det väl är dags.

Även Pelle har läst den här boken för att han under förlossningen ska kunna påminna mig om det jag behöver höra under de jobbigaste stunderna!

IMG_8941

Att möta förlossningssmärtan är skriven av Gudrun Abascal och var även den otroligt givande och bra!

Boken har fått mig att förstå att jag faktiskt kan vara med och påverka min egen upplevelse av förlossningen. Att jag själv kan skapa förutsättningar för att må bra i förlossningsrummet samt lärt mig hur mina tankar och känslor påverkar mitt sätt att ta emot värkarna.

Jag vet att jag aldrig kommer att kunna påverka hur min förlossningen kommer att fortskrida, men jag kan andas och vara trygg i att min kropp kommer att klara av detta, att jag kommer få den hjälpen jag behöver och att jag kan skapa en positiv förlossningsupplevelse genom att fokusera på det positiva. Och att behålla lugnet – det har jag insett är något av det allra viktigaste, oavsett hur jobbigt det än blir!

Är så tacksam för allt den här boken gett mig och rekommenderar den till alla som ska föda!

IMG_8940

 

Böckerna finns som sagt hos Nextory tillsammans med tusentals andra boktitlar som ni kan lyssna på eller läsa i mobilen/ surflattan. Tack vare mitt samarbete med dem kan jag ge er som inte testat tjänsten än gratis ljudböcker i en hel månad.

>> Klicka här för att komma till registreringssidan! Ange koden PTBYEMMA för att ta del av erbjudandet!

 

Nu är jag sugen på att läsa böcker som handlar om tiden efter förlossningen! Det känns ju också viktigt att läsa på och förbereda sig inför. Ett helt nytt kapitel i livet börjar och det är säkert lätt att känna sig vilsen som nybliven förälder.

Jag har hittat tre böcker hos Nextory som jag tror att jag kommer ha mycket nytta av den första tiden med bebisen och som står på läslistan de kommande veckorna:

>> Att bli mamma av Malin Bergström

>> Att amma av Nanna Bylund

>> Babyboost! Ett plus ett blir tre av Isabella Löwengrip

 

Något ni läst och rekommenderar?

Inlägg i samarbete med Nextory.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa / livet från den ljusa sidan

  Bra böcker att läsa! Och bra inställning. Att vara öppen för att det kan bli på många olika sätt är viktigt, och att förlossning inte är förknippat med prestation. Behövs annan smärtlindring än man trott så är det så, liksom.

  Jag läste de där böckerna inför första förlossningen. Nu sista gången lyssnade jag på förlossningspoddar får att komma in i stämning 🙂 – gillade framför allt Vattnet går. Jättebra med stories från verkligheten.

  1. Emma

   Ja verkligen! Tack för att du delar med dig 🙂 Har också lyssnat en del på Vattnet går, men även Miraklet i magen som är en favorit! Håller med om att verkliga stories är toppen – så viktigt att höra hur otroligt olika det kan vara!

 2. Helen

  Hej emma! Detta har inte med fl att göra men jag visste inte var jag skulle skriva:) Jag har stora problem med min mage och har för mig att jag har läst att du följde något schema för att lindra ibs. Vet du var jag kan läsa mer om detta? Mvh Helen

stats