Emma Barremyr

3 nyttiga fikatips

Hej vänner ♥

Fika är en fin svensk tradition som jag tror de flesta uppskattar!

En ensam stund för egotid, tillsammans med en eller flera vänner, med familj eller en kärlek. Det är trevligt att tugga på något gott samtidigt som man har en stund att njuta, fundera, filosofera eller umgås.

Antingen så köper du en härlig bulle/ bakelse med riktigt mjöl, socker och smör – och njuter av den med gott samvete. Du gör ett medvetet val och det är okej!

Men du kan också välja att njuta av en nyttig godsak utan socker, smör och mjöl. Kalorimängden skiljer sig sällan åt, men däremot näringen, och nedan hittar du tre tips på härliga och näringsrika alternativ på fika 🙂

Jag säger inte att något av alternativen (nyttigt eller onyttigt) är rätt eller fel. Balans handlar om att ta hand om kroppen och jag tror att du vet bäst vad du behöver! Kom ihåg att ingenting är så onyttigt att du aldrig kan äta det och ingenting är så nyttigt att du alltid kan äta det!

Det som är så fantastiskt med nyttig fika utan socker är att det kan fikas varje dag! Dessa bakverk ger dig fina näringsämnen och mättnad. De är sötande med naturliga saker som banan, torkad frukt eller honung och funkar lika bra som mellanmål, fika eller hälsosam efterrätt mitt i veckan.

Vardagslyx gillar vi, ellerhur?

 

TRE NYTTIGA FIKATIPS!

 

IMG_4433

 

KANELSTEKTA PÄRON MED MANDEL, HAVRE OCH KOKOSCRUNCH

 

IMG_4614-980x1470

 

BANANGLASS MED JORSNÖTSSMÖR

 

IMG_5662

 

SNICKERSCHIAPUDDING

 

Var riktigt länge sen jag gjorde den där snickerschiapuddingen nu! Det får det bli till kvällsfika efter yogan ikväll ♥

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Assarsson

  Vilka underbara recept Emma 🙂
  Älskar hälsosamma fiskalternativ, för såklart vill en fika varje dag 😉
  Mumsar gärna på en ”vanlig” kladdkaka eller en semla oxå!
  Jag delar ditt tänk med att allt kan ätas, finns inget som är förbjudet för mig, min kropp och knopp talar om vad de vill ha och det ger jag dem!
  Balans 🙂

  1. Emma

   Jag håller med dig! Hälsosamma alternativ gör fika möjlig varje dag, även om den ibland såklart kan bytas ut till en vanlig kladdkaka eller semla! Balans ska det vara 🙂

stats