Emma Barremyr

Gravid vecka 33

God morgon mina hjärtan ♥

Gravidvecka 33 är här och det är dags för veckans uppdatering!

Enligt gravidappen är bebis cirka 40 cm och väger runt 2 kilo nu. Jag har haft mycket ont av foglossning den senaste veckan och börjar därför känna mig tung och stor när jag inte kan röra på mig som jag vill. Tanken på att hon ska lägga på sig runt 10 cm till på längden och runt 1,5 kilo till på vikten känns ju därför helt sjukt. Haha, jag antar att det är nu den höggravida tiden börjar och jag ska därför skriva ett uppföljningsinlägg på inlägget om förväntningarna på tiden som höggravid snart.

Den senaste veckan har trycket på bäckenbotten ökat och det känns framför allt när jag rör på mig. Jag känner mig enormt flåsig och har svårt att andas då det trycker på lungorna, främst när jag sitter ner. Det pirrar och strålar mycket i bäckenet – helt normalt, men rätt så oskönt, och att ligga på rygg är numera helt uteslutet då det gör mig väldigt illamående.

En positiv grej som jag hoppas händer snart är att hon lägger sig till rätta. Enligt gravidappen ska det då kännas betydligt behagligare för mig – det kan kännas lättare att andas och magproblemen kan även de bli bättre. Jag håller verkligen tummarna för det!

Mentalt känner jag mig starkare och starkare, och jag är inte alls lika ”känslig” som jag varit tidigare. Jag har gråtit så mycket under hela graviditeten, men nu minns jag knappt när jag grät sist. Det ger mig en liten kick – jag känner mig stark – och jag upplever att jag ändå mår rätt bra psykiskt trots alla fysiska problem just nu.

Gravidmage vecka 33

Magen vecka 33 (32+0)

Ser ni den lilla, lilla piggen som sticker ut från naveln? Naveln putar numera ut och det ser ju hur kul ut som helst från sidan, haha!

 

Det känns spännande med alla förberedelser inför förlossningen och jag ser mer och mer fram emot det. Den här veckan startade med en förlossningsutbildning på centralsjukhuset (var så givande att få gå igenom hur en förlossning går till) och i eftermiddag ska jag och Pelle till Yogainstitutet på en förlossningsförberedande kurs där vi kommer yoga, göra andningsövningar och massage tillsammans. En profylaxkurs helt enkelt som jag ska berätta mer om imorgon!

Nästa vecka börjar föräldrakursen som sedan kommer pågå 3 veckor framöver och jag ska även ta tiden att sätta mig med förlossningsbrev, tvätta bebiskläder samt packa BB-väskan snart. Herregud – tiden går ju så fort och rätt som det är så är det dags!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. marie andersson

    Vilken härlig tid ändå med all längtan och mysiga förberedelser nu inför hennes födelse. Men jag förstår att det är jobbigt med smärtan i och med foglossning och sådant. Du får försöka tänka på att det bara är tillfälligt <3 Din mage är iaf jättefin 🙂
    Kram!

    1. Emma

      Mmm, det är verkligen en speciell känsla! Tiden går så fort och snart är hon här och då slipper jag alla krämpor! Håller ut liiite till 🙂 Tack Marie <3 Kram

stats