Emma Barremyr

30-årskalas gånger två

Hej mina söta vänner ♥

Hoppas att ni mår bra och att ni haft en riktigt fin och härlig helg!

Det har varit kallt här i Karlstad, men solen har skinit och gett oss otroligt vackra och ljusa vinterdagar. Helt magiskt och jag är så glad att jag orkat med två fantastiska promenader i solskenet. Det är inte en självklarhet med mina sammandragningar nu och jag är tacksam för varje promenad jag får ta!

Jag har för en gångs skull mått väldigt bra i helgen! Det är inte ofta jag har kunnat skriva de orden det senaste halvåret, men den här helgen har faktiskt varit de bästa dagarna på väldigt länge! Jag har sovit bra, magen har mått bra, jag har känt energi och har verkligen njutit av hela helgen. Vi har haft 30-årskalas för Pelle i dagarna två och det har varit så mysigt att få ha familjerna här, äta gott ihop och bara umgås.

Igår hade vi våra föräldrar + Pelles mormor här på kalas bjöd på en väldigt lyckad 3-rätters middag! Till förrätt gjorde vi toast med vitlöksstekta kantareller och chevre, till varmrätt en älggryta med ugnsgratinerat mos och till efterrätt mintchokladmousse med grädde och hallon.

IMG_9056 IMG_9063 IMG_9037 IMG_9051 IMG_9054 IMG_9052

Förrätten var inget jag kunde äta (svamp och vitlök p.g.a. IBS och chevre p.g.a. graviditet), men det var avsiktligt då jag valde att avstå förrätt då jag inte kan äta så mycket på en gång numera. Det känns som om det är minimalt med plats i magen och råkar jag äta för mycket mår jag jätteilla, så jag måste vara försiktig och äta väldigt sakta så att jag verkligen känner när jag blir mätt.

Jag valde att äta varmrätt och efterrätt och passade därför på att göra en förrätt med saker som jag vet att Pelle älskar, men som han sällan får äta här hemma eftersom inte jag kan äta det, typ svamp och lök 🙂

Mycket god mat enligt gästerna, så det blev en lyckad middag! Jag ska dela med mig av recepten på förrätten och varmrätten lite senare i veckan. Det smarriga mintchokladmousset hittar ni recept på här –> CHOKLADMOUSSE!

IMG_9055

Min 30-åring ♥

Idag hade vi alla syskon + syskonbarn här på kalas som vi bjöd på en liten lunchbuffé! Jag satte igång med matlagningen redan halv åtta i morse och njöt verkligen av att stå i köket och pyssla halva dagen.

Jag gjorde en glutenfri köttfärspaj, halloumisallad med sötpotatis, bakade både kanelbullekladdkaka och en vanlig kladdkaka till efterrätt med vaniljglass. Och så gjorde jag ett vackert fruktfat, la upp ost och kex, bröd och lite kallskuret.

IMG_9065 IMG_9074IMG_9080

 

Klicka här nedan för att komma till recept:

>> Köttfärspaj

>> Halloumisallad med sötpotatis

>> Kanelbullekladdkaka

>> Kladdig kladdkaka

 

Det har varit full fart hela helgen med andra ord och jag är så glad över energin jag haft och att jag verkligen kunnat njuta av mat och sällskap. Hoppas energin håller i sig lite till!

Nu ska jag njuta av söndagskvällen med Pelle och sedan lägga mig på spikmattan med en ljudbok i öronen innan det är dags att sova.

Njut av söndagskvällen vänner 

 

Stora kramar / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats