Emma Barremyr

Fika på Fröken Fräsch i Karlstad

Hej kompisar ♥

Dagarna som gravid går verkligen upp och ner. I måndags låg jag illamående på soffan HELA dagen, men igår var jag piggare vilket var lägligt då jag och Pelle planerat in en eftermiddagsfika på stan. Jag har inte gjort så mycket sånt sedan jag blev gravid, så varje tillfälle som jag får komma ut bland folk, äta något gott och umgås lite är så värdefullt och fyller mig med livsglädje!

Fikan på stan hade jag och Pelle planerat in för att fira att han den här veckan byter jobb. Igår gjorde han sista dagen på gamla jobbet i Grums, och idag börjar han nya jobbet här hemma på Hammarö. Det bästa med hans jobbyte är ju helt klart att han kommer jobba så nära hemma nu när lillan snart är här. Förut har han pendlat över 1,5 timmar per dag och nu kommer han inte ha mer än några minuter till jobbet. Det innebär att han inte kommer behöva åka så tidigt på morgonen eller komma hem så sent på eftermiddagen. Vi kan till och med ses för lunch om vi skulle vilja det. Ja det kommer innebära mer tid för vår lilla familj helt enkelt, och det gör mig så glad!

Vi valde att fika på Fröken Fräsch som ligger i Karlstads nya köpcenter Valvet. Det är ett litet café med inriktning på hälsa där råvarorna är omsorgsfullt utvalda, närodlade och ekologiska. Det finns goda smoothies, färskpressade juicer, rawfood-bakverk, sallader, fräscha smörgåsar och gott kaffe/ te. Allt är tillverkat från grunden utan onödiga tillsatser eller halvfabrikat.

Det var första gången jag var där igår, och absolut inte sista – för det här var ett café helt i min smak kan jag lova! Medan jag gick all in på en raw snickerskaka och en kopp te mumsade Pelle på färskpressad juice och baguette med lufttorkad skinka och parmesan!

IMG_8927

Snickerskakan var ljuvlig god!!!

IMG_8929

Pelles smoothie hette ”Pigg” och innehöll apelsin, morot, citron och ingefära. Jag drack rött te med smak av mango, ananas och kanel. Gott!

IMG_8925

Han alltså ♥

IMG_8930

Pelles smörgås såg otroligt god ut. Brödet var bakat på Artisan, som är vårt favoritbageri här i Karlstad! 

IMG_8933

 Den där snickerskakan kommer jag äta många gånger där framöver!

IMG_8935

Gott att äta och en mysig stund med kvalitetstid tillsammans med Pelle och magen ♥

 

TIPS!!!

Fröken Fräsch är ett café som ni inte får missa om ni har vägarna förbi Karlstad och vill äta gott, ekologiskt, närodlat och hälsosamt!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja det var synd! Jag hade ju själv inte provat då så missade helt att tipsa dig – du får testa nästa gång du kommer förbi här 🙂

stats