Emma Barremyr

Ugnsbakad semmelgröt

Hej vänner ♥

Tisdagen till ära har jag lyxat mig med en alldeles ljuvlig ugnsbakad semmelgröt till lunch! Och alltså helt ärligt?! Det var den GODASTE gröten jag ätit på evigheter!

Ugnsbakad gröt är för mig sedan länge ett svårslaget sätt att äta gröt på, och jag njuter gärna av det både till frukost, lunch och middag. Vardagslyx är sånt som piffar upp livet, och som jag älskar att unna mig. Ugnsbakad gröt är just en sån lyx som jag ger till mig själv så ofta jag kan. Mums alltså!

Den ugnsbakade semmelgröten fyllde jag med hemgjord mandelmassa sötad med dadlar och en klick kokosgrädde som smälte och blev som en ljuvlig sås till gröten. Otroligt gott! Jag hann knappt ta bilder innan grädden smälte ner i grötkakan, och vill du inte ha smält grädde rekommenderar jag dig att låta gröten svalna lite innan servering.

Har du inte testat ugnsbakad gröt än? Då är det denna gröt du ska testa! Jag lovar – du kommer inte bli besviken! Inte som du gillar semlor iallafall 🙂

IMG_8920

UGNSBAKAD SEMMELGRÖT

Ingredienser (1 person):

1 banan

1 dl havregyrn

1 ägg

1 tsk kokosolja

1/2 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

1 krm kardemumma

1 nypa salt

Mandelmassa (recept nedan)

Kokosgrädde

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen och blanda noga ihop med övriga ingredienser. Smörj en ugnssäker portionsform ordentligt mod kokosolja, häll upp grötsmeten och kör in i ugnen i ca 15 minuter. Gör under tiden mandelmassan och vispa kokosgrädden. Ta ut och låt svalna något. Skär sedan försiktigt av toppen av grötkakan, smeta på hälften av mandelmassan, en klick kokosgrädde och lägg sedan på locket igen. Avsluta med att pudra över lite florsocker!

Sätt dig ner och njut av en underbar gröt som mättar bra, ger finfin näring till din kropp och som smakar alldeles ljuvligt ♥

Mandelmassa: Mixa ihop 8 färska urkärnade dadlar med 1 dl mandelmjöl, 2 msk kokosgrädde och 1 nypa vaniljpulver.

IMG_8918

 

Varsågoda – här har ni världens godaste och lyxigaste gröt!

Hoppas det smakar ♥

 

TIPS!!!

>> Fler recept på ugnsbakad gröt!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Åh vad roligt att du vill testa! Jag sparade halva satsen av mandelmassan och använde den till nästa grötsats 🙂 Alternativt kan du ju göra halva satsen, men mandelmassan är god att ha till gröt, pannkakor och annat så den går nog åt ändå 🙂 Hoppas det smakar! Kram

  2. Linda

   Tack Emma!
   Den var ljuvligt god och jag kommer göra den igen <3
   Gjorde mandelmassan på dadlar och 3/4 dl sötmandel, och lite kokosgrädde. Blev crunchigt och gott.
   Trevlig helg, Linda

 1. Emma kristiansson

  Gud va gott! Jag valde att servera med keso och chiasylt gjord på blåbär, hallon och björnbär:) mums! Kommer bli en frukostfavorit!

 2. Julia

  Hej Emma!

  Har lyssnat på podden.

  Vet du vad jag tror. Jag tror att du inte ska tänka så mycket på allt. Slappna av mera är mitt tips. Tänk inte JÄMT. Bara var. Och i nuet. Gör det som kommer upp. 🙂
  Tror du tänker för mycket på allting jämt.

  Med vänlig hälsning Julia

  1. Veronica

   Om det bara gick att stänga av tankar och bara ”vara” skulle det inte behövas terapeuter, psykologer mfl. Det är inte så lätt alla gånger! De allra flesta människor är mycket i sina tankar. Det är en naturlig del av att vara människa. Vårt intellekt och förmåga att analysera och planera är fantastisk och skiljer oss från djuren som bara ”tar det som det kommer”. Dock tänker de flesta människor mycket och det kan bli jobbigt. Det är lite naivt att säga att det ”bara” är att inte tänka så mkt. Men om du kan bara va och ta det som det kommer, grattis Julia! Det är vad de flesta vill kunna göra.

  2. Emma

   Hej Julia! Tack för dina tips, men du och jag är nog väldigt olika. Jag är väldigt glad över att jag tänker och känner så mycket som jag gör. Den resan jag har gjort de senaste åren har utvecklat mig så enormt mycket som person och fått mig att må bättre än någonsin. Idag känner jag mig väldigt avslappnad och närvarande i nuet, så jag är på god väg 🙂 Personlig utveckling är viktigt för mig, så jag kommer nog alltid vilja jobba med mig själv och sträva efter att må så bra som möjligt!

stats