Emma Barremyr

Matsedel vecka 4

Hej kompisar ♥

För tillfället mår jag lite bättre i magen än vad jag gjort tidigare, och det gör mig såklart pepp på matlagningen igen. Tjoohoo! Jag ser så mycket fram emot att testa några nya recept den här veckan!

Matlusten har ju varit lite sådär senaste tiden och utöver en lagad middag varje dag har min kost mest bestått av smoothies, scones, ägg och skinka – i mängder (för hungrig är jag ju typ HELA tiden). Det är typ det enda som funkat någorlunda för magen och som jag inte blivit illamående av. Har haft sjuka cravings på äpple i flera veckor, men det har varit rena rama döden för min mage så det har jag fått hålla mig undan. Förstår ni hur jobbigt det är att inte kunna äta något som man är så otroligt sugen på…?!

Men, men illamåendet har lättat igen och jag hoppas det håller i sig även den här veckan så jag kan njuta av maten vi planerat! Dessutom har jag bestämt mig för att välja ”Stockholm och Phantom of the opera” i födelsedagspresenten från Pelle. Om det finns biljetter och ledigt hotell så åker vi dit redan till helgen! Då hade det ju vart härligt att få njuta av god mat på restaurang och en rejäl hotellfrukost!

Men åter till matplaneringen igen – såhär tänker jag att denna vecka kommer se ut hos oss. Hoppas det kan ge er lite härlig middagsinspiration!

Matsedel vecka 4:

Måndag: shaksuka + fröknäcke med ost

Tisdag: saffranspasta med räkor (byt ut laxen i receptet mot räkor)

Onsdag: lax med dillstuvad potatis och morot

Torsdag: sallad med halloumi och sötpotatis

Fredag: hemgjord pizza

Lördag: Stockholm!!!

Söndag: ”kycklingplåt” med rotfrukter och fetaostyoghurt

IMG_5996-980x653IMG_3212-980x653IMG_4439

 

Hur ser matplaneringen för veckan ut hos er?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Skönt att höra att du mår bättre! Hoppasa tt du kunnat njuta av all den goda maten under veckan.
    Kommer ni iväg till Stockholm i helgen? Jag fick biljetter till Phantom of the opera av min sambo i julklapp och vi åker upp till Stockholm sista helgen i februari – längtar!

    1. Emma

      ja jag njuter av att må bättre och även av veckans goda middagar 🙂 Blir inget Sthlm den här helgen då det inte fanns några platser som vi ville ha, så vi bokade in om några helger istället! Kul att ni också ska dit och kika på den – många som säger att den är riktigt bra så jag längtar jag med 🙂 Kram

  2. marie andersson

    Å vad roligt att du bestämt dig för födelsedagspresenten, och hoppas det finns möjlighet för er att åka redan till helgen, jag håller tummarna för er =) Ps. saffranspastan ser så god ut, tror jag ska göra det imorgon =)

    Kram Marie

    1. Emma

      Det fanns tyvärr inga bra biljetter kvar så vi skjuter på det några helger 🙂 Tack ändå för att du höll tummarna <3

  3. Veronica

    Vad kul med miniresa!!! Och skönt att du mår bättre i magen 🙂 Irriterande det där med äpplet! Jag får själv halsbränna av tomatbaserade rätter, och jag är väldigt sugen på färssås och andra tomatbaserade rätter. Shashuka hade ju vart gott tex!

    Här äter vi:
    Mexfisk (pangasiusmal) med rostad majs och kamutvete
    Nudlar med tofu, rödkål, morot
    Broccolisoppa med ägg och macka
    Auberginegryta med kikärtor, grädde och curry från Myllymäkis grönsaksbok
    Helbakad rotselleri med hasselnötter, parmesan och timjan från Myllymäkis grönsaksbok
    Helgen är inte planerad ännu men kommer nog bli tagliatelle med nån sås lördag eller söndag

    Kram och hoppas du får en bra vecka!!!

    1. Emma

      Ja det ser jag verkligen fram emot! Blir sista resan innan bebisen kommer nu, men det fanns inga platser kvar så vi tar det några helger framöver istället 🙂

      Usch, halsbränna är inte kul. Jag äter omeprazol för det så faktiskt är det inga problem just nu! Så mycket smarrigt det blev hos er! Hoppas att ni haft en fin vecka 🙂 Kram

stats