Emma Barremyr

Gravid vecka 29

God morgon vänner ♥

Vecka 29 och trimester 3 är här!

Om man jämför med hur jag mått tidigare så har den senaste veckan varit bättre än på länge. Bortsett från nästäppa och extrem trötthet har jag faktiskt mått ganska bra. Förstår ni hur glad det gör mig? Tänk om jag kan få njuta och känna mig lite glad nu sista tiden!

Det är ju framför allt magproblemen som varit allra jobbigast, och som tagit både energi och livsglädje. Att jag mått bättre nu senaste veckan beror förmodligen på att magen mått bättre. Och magen har nog mått bättre eftersom jag äntligen kan röra på mig igen och därmed inte är förstoppad längre. Tänk vad viktigt det är för välmåendet att magen fungerar ändå! Hoppas så innerligt att jag kan hålla igång fram till förlossningen så att tarmarna kan få fungera någorlunda.

Bebisen i magen är nu cirka 35 cm och väger vid veckans slut 1,4 kilo. Lilla minimänniska ♥ Det märks så väl att hon vuxit mycket senaste veckan då rörelserna känns annorlunda nu. Sparkarna är hårdare och när hon rör sig blir det kaos i hela magen. Det känns som om armar och ben står åt alla håll. Det är en skum känsla och kittlas lite, vilket gör att jag har så svårt att hålla mig för skratt. Hon håller mig ofta vaken vid ett flertal tillfällen om nätterna och gör att jag har svårt att koncentrera mig på jobb om dagarna med sina rörelser. Jag har förstått att just det är något som många saknar sen efter graviditeten, så jag försöker att verkligen njuta av det nu ♥

Gravidmage vecka 29

Magen i vecka 29 (28+0)

Den här veckan står barnmorskebesök på schemat igen och det ska bli spännande att följa upp det vi gjorde sist. Ser så mycket fram emot att få höra lillans små tickande hjärtljud igen och prata lite med barnmorskan om allt som sker med min kropp och mitt psyke!

I övrigt är tapetseringen i barnrummet av avklarad, spjälsängen på plats och det känns skönt att vi börjar få ordning på lite såna saker. De närmsta veckorna ska vi inreda barnrummet lite mer samt fixa skötbord och allt som hör till det. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen – det är så himla mysigt att få boa inför bebis ankomst.

För varje vecka som går närmar vi oss målet, och känns mer och mer verkligt att vi ska bli tre här hemma ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats