Emma Barremyr

Gravid vecka 21 + rutinultraljud

Hej vänner ♥

Igår gick vi in i vecka 21 och höjdpunkten under gårdagen var rutinultaljudet som vi längtat så mycket efter!

Det är verkligen en häftig upplevelse att se sitt lilla barn på ultraljudsskärmen. Allt såg väldigt bra och normalt ut, vilket gjorde oss så himla glada. Dessutom verkar det som om det är en liten tjej som ligger i min mage 

Vi som varit helt bombsäkra på att det skulle vara en kille blev nästan lite chockade – en TJEJ alltså?! Men det känns såklart jätteroligt och mysigt, och på något sätt känns det lite lättare att ”knyta an” desto mer vi vet om vårt barn. När vi kom till ultraljudet låg ungen på mage ihopkurad över moderkakan som ligger i bakvägg på mig. Att vi skulle få veta något kön trodde vi inte eftersom bebisen verkade trivas bra i den positionen och inte var villig att röra på sig just där och då.

Inte för att kön spelar roll, men vi är båda så himla nyfikna att vi ville veta (sen är det ju aldrig helt 100%, men barnmorskan sa att hon aldrig skulle sagt något om hon inte verkligen var helt säker på vad det var). Det tog ett tag, men till slut sa hon att det verkade som att vi skulle få en tjej. Vi blev båda två alldeles gråtiga, och det var så fint att se stoltheten i Pelle. Han ska bli pappa till en dotter! Mitt hjärta svämmade över av kärlek, och det var så fint att få vara med om den stunden (jag veeeet, är så blödig och känslosam just nu, hehe) ♥

img_8021

Efter ultraljudet åkte vi direkt på en liten shoppingtur för att fira lite! Vi har ju köpt lite könsneutrala kläder tidigare, och det är ju så vi vill försöka hålla det, men lite tjejkläder vill vi såklart ha också. Som jag nämnt tidigare är Lindex barnkläder i ekologisk bomull bland mina favoriter och vi köpte med oss två söta set hem igår! Åh, så pluttigt!

img_8016 img_8018 img_8025

Nu har alltså mer än halva graviditeten passerat och för varje dag som går blir det mer och mer verkligt att vi snart kommer vara tre här hemma. Det är verkligen en skräckblandad förtjusning – vissa stunder känns det jätteläskigt, andra helt naturligt och alldeles underbart. Jag antar att det är olika faser man går igenom som blivande förälder?!

Den senaste gravidveckan har varit ganska tuff och jag har inte alls mått speciellt bra. Tröttheten har tagit över totalt, magen har krånglat jättemycket och så har jag dessutom haft så ont i svanskotan att jag knappt kunnat sitta ner och massa sammandragningar som gjort lite ont.

Tröttheten beror förmodligen på allt jag gjort när Pelle varit bortrest. Eftersom jag inte är något stort fan av att vara ensam har jag sysselsatt mig med mycket fler aktiviteter än vad jag brukar under de senaste två veckorna (inte så smart, jag vet), och Stockholmstrippen förra helgen var rätt så dränerande, vilket gjorde att jag hamnade efter i energinivån, och veckan efter blev extra jobbig. Jag har haft ont i magen nästan varje dag, med samma svidande känsla runt naveln som när vi var in till akuten i vecka 15. Magontet har gjort mig illamående och matlusten har därför varit sådär den senaste veckan. En känslig mage och en graviditet verkar tyvärr inte vara en jättebra kombination. Det är troligtvis magkatarr som spökar, och nästa vecka har jag tid hos läkaren för undersökning.

På grund av sammandragningarna och smärtan i svanskotan har jag under veckan som gått fått ta det lite lugnare med träningen. Inga promenader har gåtts, utan den enda träningen som blivit av är två lättare styrkepass med övningar som känts okej att göra. Jag har försökt att vila, men med två aktiva jobb är det lite svårt. Svårast är det när jag jobbar som personlig assistent – det är ett otroligt aktivt jobb, och oftast sitter jag knappt ner alls de dagar jag jobbar där (inte sällan är jag uppe i 20 000 steg på stekräknaren efter en arbetsdag). Det är tungt fysiskt och det var just under en sån arbetsdag som sammandragningarna var som värst och gjorde ont. Ska prata med läkaren om detta också, men förmodligen är det int bästa jobbet för mig just nu.

Förlåt om jag klagar lite, men jag känner inte att jag vill sitta och hitta på och skriva att allt är bra när det inte är det. Även om det är helt underbart att vara gravid så är det också en mental och fysisk påfrestning, iallafall för mig. Helgen som gick bestod av vila och mycket närhet, så även om förra veckan var tuff känner jag mig nu påfylld med lite ny energi och kärlek igen, och jag tror helt klart att den här veckan kommer bli mycket bättre ♥

gravid-vecka-21

Magen vecka 21 (20+0)

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. GS

  Vad är tjejkläder? Vill du utveckla? Jag som är väldigt intresserad av genus och sånt funderar på hur du tänker kring de här grejerna!

  1. Emma

   Jag tänker inte så mycket färg utan mest på utseendet på kläderna. Klänningar, hårband, leggins med volanger och liknande tänker jag som tjejkläder. Eller det är inget jag skulle sätta på en liten pojke om vi hade fått det 🙂

  2. fanny

   Svar till Emma: Tycker det är intressant att höra om hur du/ni tänker kring detta då jag själv också är intresserad av genus. Detta är ingen kritik men hur menar du att du inte skulle klä en pojke i det? 🙂

 2. Sandra

  Självklart får man klaga lite, (det är inte bara mysigt att vara gravid!) tvärtom är det spännande att få följa just din graviditet, med både bra och dåliga stunder. Och herregud vad du rör dig mycket på jobbet! Kom ihåg att vila och ta hand om dig själv å bebbe. Jag sov så enormt mycket min första graviditet, var dödstrött varje dag efter jobbet och sov så fort jag satt still… andra graviditeten var inte alls likadan, så kroppen gör nog så som den behöver… Men glöm inte att låta kroppen känna efter!

  1. Emma

   Tack 😀 Precis som du säger är det inte bara mysigt, även om det är det också! Tack för påminnelsen och omtanken, det är skönt att höra från andra! Ska nog försöka vila mer och jobba mindre faktiskt. Lyssna på kroppen och acceptera det som är nu. Kram <3

stats