Emma Barremyr

Första adventsfrukosten

img_7931

God morgon mina sötnosar ♥

Att äta frukost på första advent är ju något alldeles speciellt, ellerhur? 

Tända ljus, juliga smaker och dofter, jultema på Nyhetsmorgon, röda detaljer och vetskapen om att julmyset börjar på riktigt nu ger julkänslor ända ner i tårna! Wiiiieeee!

Jag vaknar väldigt tidigt på morgnarna nu och i söndags gav jag därför Pelle sovmorgon och smet under tiden ner i köket för att fixa en riktig mysfrukost till oss. Saffransscones stod självklart på frukostmenyn – det är verkligen favoriten nu och passade ju himla bra när det var första advent och allt.

Ett tips om ni gillar mina saffransscones <–(klick för recept) är att testa att byta ut havregrynen till havremjöl. Jag gjorde det i söndags och det blev himla bra och lite annorlunda konsistens! Riktigt fluffiga och goda – mums!

Sconesen serverade vi som vanligt med goda ostar och marmelad, te/ kaffe och lite skivad frukt!

En underbar start på söndag och första advent 

img_7924 img_7928 img_7929 img_7930 img_7934

Det kändes som om det var evigheter sedan vi satt i soffan här hemma och njöt av en helgfrukost tillsammans. Det har varit så skönt att få två heldagar ihop med massa mys nu och äntligen känner jag mig påfylld av den närhet och kärlek jag saknat när Pelle varit bortrest ♥

 

Hur mår du och hur var din helg? 

Ger du dig själv det du behöver just nu?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Vad mysigt! Min helg var toppen. Jag har precis fyllt 30 så jag har firat och varit omgiven av min familj som har skämt bort mig med massor grejer. Fick bland annat ett stormkök och då tänkte jag direkt på dig och alla vandringsturer du gjort 🙂

  Tänkte höra angående sconesen, tror du de funkar lika bra att göra utan majsmjöl och bara öka mängden havremjöl?
  Kram!

  1. Emma

   Åh så härligt! Stort grattis efterskott 🙂 Vad spännande med ett stormkök, det kommer du få njuta av mycket i framtiden hoppas jag! Angående sconesen så går det utmärkt att byta majsmjöl mot havremjöl, men de kan nog bli aningens smuliga då majsmjölet ”binder ihop” bättre! Kram

stats