Emma Barremyr

Lactrase GO + Nogasin GO hjälper din mage i jul – var med och tävla om produkter!

Det här inlägget presenteras i samarbete med Biolac.

img_0411-980x653

God morgon vänner ♥

Att första advent är här känns speciellt och så otroligt härligt, äntligen!

Hoppas att ni sovit gott, att ni njuter av en fin morgon och unnar er en riktigt god frukost. Här hemma hos oss äter jag och Pelle vår första frukost ihop på över två veckor och njuter av att vara tillsammans igen. I kaminen sprakar brasan, i fönstren lyser stakarna upp den mörka morgonen och på frukostbordet står saffransscones, frukt och te som smakar jul.

Funderar du fortfarande på vad du ska göra för smarrigt till adventsfrukost?

>> Kika gärna in den här frukosten om du vill ha ett juligt frukosttips!

Nu har jag tjatat nog om frukost – över till det som det här inlägget ska handla om!

I över ett år har jag jobbat tillsammans med BIOLAC – företaget bakom Lactrase GO och Nogasin GO. Det är produkter jag som laktosintolerant och med känslig mage ofta använder och som underlättar både vardag och festligare tillfällen för mig. Tabletterna hjälper min mage att må bra (jag behöver inte tänka på att undvika allt som magen reagerar på och slipper symtom som uppsvälldhet, gasig mage, halsbränna och sura uppstötningar), vilket känns extra viktigt vid sociala tillställningar.

Nu såhär under december månad och i juletider vankas det en hel del sociala tillställningar så som julbord, julmiddagar, nyårsmiddag, julfikor och liknande. Därför tycker jag att det känns extra bra att lyfta dessa små piller som kan hjälpa oss med lite känsligare magar. Ni som lider av samma problem som mig vet att det är just vid dessa sociala tillfällen som man vill vara symtomfri och må bra. Tänk vad härligt att kunna njuta av maten, godsakerna och den mysiga julmånaden tillsammans med nära och kära istället för att sitta med en ond mage som spänner över byxkanten!

img_5132-980x653 img_7243-980x653

Nogasin är ett matsmältningsenzym som hjälper till att bryta ner svårsmälta kolhydrater i tarmen och på så sätt minskar gasbildning och uppvälld mage! Jag brukar ta 1-2 tabletter i samband med en måltid där symtom förväntas, och kan på så vis förminska symtomen. Jag själv är väldigt känslig mot lök, svamp, bönor, kål och andra svårsmälta kolhydrater och stoppar därför alltid i mig ett par tabletter av Nogasin för att hjälpa magen att bryta ner dessa ämnen! Det blir aldrig helt bra, men Nogasin gör att det blir MYCKET bättre!

Lactrase är en tablett som ger oss laktosintoleranta möjlighet att njuta av godsaker med laktos utan att bli dåliga i magen efteråt. Tabletten innehåller det ämne som vi laktosintoleranta saknar, nämligen laktas, som hjälper oss att bryta ner mjölksockret i maten så att vi slipper magont och andra tråkiga symtom. Lactrasetabletterna har jag använt ända sedan jag fick veta att jag var laktosintolerant för flera år sedan, och har många gånger varit oändligt tacksam för dem när det inte funnits laktosfria produkter. Som t.ex. nu när det vaknas en del julmat som innehåller ganska mycket mjölkprodukter som ställer till problem för många. Tänk vad härligt att få njuta av omeletter, tomtegröt, choklad, sill och annat gott utan magont!

img_0421-980x653

Såhär såg det ut på förra årets julbord på Sahlströmsgården – ett exepmel på när tabletterna kom till mycket god användning för mig!

Tabletterna GO tuggar du eller suger på, och behöver därmed ingen tillgång till vatten. Tabletterna är dessutom förpackade i en liten och smidig ask i hårdplast som är lätt att ta med sig överallt.

Tillsammans med BIOLAC tävlar jag idag ut fem paket med 1 burk av Lactrase GO och 1 burk av Nogasin GO. Ni är alltså fem stycken som har möjlighet att vinna en ask av respektive produkt!

För att vara med och tävla:

 • Kommentera inlägget och berätta varför du vill vinna!

Tävlingen pågår en vecka och avslutas på nästa söndag kväll kl 24.00. Vinnarna presenteras sedan på måndag!

img_7351 img_0189-980x653

 

Läs mer om Lactrase GO och Nogasin GO här!

 

Glad advent på er sötnosar ♥

Kram / Emma.

 

Inlägget presenteras i samarbete med Biolac, men alla tankar och åsikter är mina egna!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gabriella

  Jag skulle jätte gärna vilja prova dessa för att se om magen skulle må lite bättre. Jag har en tarmsjukdom som innebär att tarmen är inflammerad då och då, och jag får vara lite försiktig med vad jag äter, laktosfritt och undvika för mycket svårsmält mat, för att inte få så mycket symptom som gasighet och uppsvälld mage, så det skulle vara väldigt kul att se om dessa tablettter även skulle underlätta! 🙂

 2. Therese

  Jag har så länge jag kan komma ihåg haft problem med magen. Har fått diagnosen IBS och laktosintolerant och vet hur jag reagerar på vissa saker och vad som min mage mår bra av. Nu har jag två killar inom loppet av drygt 14 månader så det är minst sagt fullt upp 🙂 Tyvärr mår min mage därefter också och försöker vara extra noga men till jul ska vi åka runt till släkt. Varav alltid glömmer bort att jag är laktosintolerant och jag får ont i magen eftersom jag äter lite för vara artig. Hoppas vinna dessa så julen blir trevlig och inte gasig och uppblåst 🙂

 3. marie andersson

  Hej Emma!
  Vad roligt med tävling 🙂 Jag vill vinna detta paket som jag tror skulle kunna hjälpa mig mycket. Jag har haft problem med känslig mage en tid vilket kan ha samband med stress och press på mig själv. Jag försöker få in rutiner med yogaövningar och meditation som en naturlig del av vardagen och dessa tabletter skulle nog kunna göra mitt mående ännu bättre!
  Kram Marie

 4. Therese

  Jag har IBS sedan en tid tillbaka och saknar att äta många produkter på grund av min mage som jag älskar och saknar. Jag skulle mer än gärna vilja vinna för att se om det kan hjälpa mig.
  Hoppas på att vinna=)

  Tack för en fin blogg.

  Mvh
  Therese

 5. Elin

  Hej Emma!
  Vilken dröm det skulle vara att få testa dessa tabletter efter alla år med magproblem. Jag äter nästan aldrig på restaurang eller borta hos andra människor, man känner sig så besvärlig när man reagerar på en massa olika saker som annars är så vanliga att ha i maten. Tex gluten, laktos, svamp, lök, bönor och linser, bara för att nämna en del.. Jag hade blivit jätteglad om jag fick prova dessa då de är så dyra att jag inte kan lägga ut så mycket pengar ifall de inte funkar för mig..
  Ha en fin första advent. Kram!

 6. Marie

  Jag skulle mer än gärna vilja vinna, fick i somras reda på att jag har ibs och brottas ständigt med svullen mage. Det vore skönt att ha något som back up som kan bidra till att symotomen minskar/lindras alternativ försvinner vid tillställningar. Därför önskar jag vinna 🙂

 7. Maya

  Hej Emma! Jag hade gärna velat prova på dessa tabletter då sedan jag var liten haft magbesvär inga läkarprover kunnat sätta fingret på. Man tror att det troligtvis är IBS. Magen mår som bäst när den är tom trots att den är hungrig.. Får den i sig bönor och lök blandat med stress så urartar den sig totalt! Därför har jag tvingat mig att släppa taget om mycket för att stressa ned och även undvika viss mat som irriterar. Det vore dock mycket glädjande att kunna äta pappas goda bön- och kycklinggryta samt mammas linssoppa utan magsmärtor i två dygn efter måltiderna.

 8. Jemima

  jag skulle vilja vinna för att jag, sen jag var liten, har haft problem med min mage. har varit hos vårdcentralen och försökt reda ut det tre gånger men eftersom det är just magen jag har problem med så vet man inte vad det är. jag har fått svaret att jag ”får lära mig leva med det.” vilket ju inte känns så kul! men att få testa dessa tabletter skulle vara så skönt, för då kanske jag kan njuta av julen fullt ut. då ska jag äntligen få träffa min familj som jag bor ca 50 mil ifrån. <3

 9. Jennie

  Hej
  Jag skulle vilja vinna detta till mig själv. Har IBS och magen svullnar upp titt som tätt och det är så jobbigt. Om dom här tabletterna hjälper. Så skulle jag bli överlyckliga./ Jennie

 10. Emmy

  Vore fantastiskt att få prova Nogasin GO då jag har en känslig mage som ofta blir svullen och reagerar rejält när jag äter ”fel” mat. Inte hört talas om dessa tabletter så att få testa detta vore toppen. Heja heja och hoppas på denna braiga vinst.

 11. Anna

  Jag vill vinna för att jag har problem med uppblåst mage. Jag har börjat undvika viss mar för att inte må dåligt och bli blåsig, men att undvika julmat och julens festligheter är inge kul. Men äter jag det jag vill får jag ta konsekvenserna som uppblåst och ont i magen….
  jag har inte haft detta så länge, men vill verkligen kunna leva som vanligt och njuta ibland om jag vill.
  Jag skulle bli grymt glad om jag vann, då skulle livet bli så mycket enklare!

  Glad första advent!
  Kram

 12. jessica

  Hej!

  Min kille har besvär med magen för att han är laktosintolerant och jag har också problem med magen för jag har IBS. Skulle vara kul att prova dessa produkter och se om de kan lindra våra besvär.

  Mvh Jessica

 13. Emma

  Hej! Tack för en inspirerande blogg 🙂 jag skulle bli överlycklig om jag vann dessa tabletter. Pga IBS har jag svårt att njuta v julens alla gottigheter. Antingen får jag avstå eller äta och ta konsekvenserna av gaser, uppblåsthet, illamående och många toabesök, något som i sin tur påverkar allmäntillståndet och humöret i fel riktning..

  /Emma

 14. Sara M

  Lactrase GO har verkligen höjt min livskvalité! Jag har alltid haft extremt svårt att svälja tabletter och varje gång jag ska ta något läkemedel måste jag krossa det och blanda i ett glas vatten och dricka det, och du kan ju gissa hur det smakar! Lactrase vanliga tabletter som fanns innan Lactrase GO använde jag hemma genom att öppna kapseln och strö pulvret över maten. Inte så jättegott men helt okej för att få äta all god man med laktos i. Problemet var när jag gick på restaurang och liknande. Jag kan inte svälja tabletterna och måste därmed avstå så mycket god mat. MEN! När Lactrase GO lanserades blev jag ÖVERLYCKLIG! Nu är det inget problem att diskret ta tabletterna när jag är hos kompisar, på restaurang, på glassbarer under sommaren och ja varje gång jag blir bjuden på mat med laktos. Jag älskar verkligen de tabletterna! Nu är det enda problemet med dem att de är så galet dyra! Jag skulle så gärna vilja vinna dem för att de verkligen är en av mina bästa vänner haha, som låter mig njuta av vanlig mat.

 15. Lina

  Jag önskar mig en god jul och ett gott nytt år
  Inte helt lätt med en IBS-mage som sätter sina spår
  Varje jul så svullnar magen till dubbel storlek
  Spänner, gör ont och kan göra tillvaron rätt blek
  Trots att magen slår bakut kan jag inte motstå
  Allt det underbart goda julbordet bjuder på
  Kanske Lactrase och Nogasin Go kan hjälpa mig
  Jag och min mage skulle vara evigt tacksamma om vi fick denna julklapp av dig!

  Glad första advent Emma! Kram

 16. Jessica

  Jag fick diagnosen IBS för 4 år sedan, när jag var 14 år (men har nog haft det i ytterligare minst 3 år). Tidigare har det mest handlat om laktos som jag varit känslig mot, men under de senaste åren har det bara blivit värre. Nu är jag känslig mot gluten, lök, linser, bönor osv osv. Hemma går det att undvika allt jag är känslig mot, men det är svårt så fort jag ska äta någon annanstans. Det har gjort att jag helst inte vill äta något jag inte har kontroll över vad det innehåller, alltså vill jag inte äta på något annat ställe än hemma. Jag hoppas att tabletterna ska kunna ge mig mer frihet i jul och få mig att må bättre!

 17. Elin

  Jag kanske överdriver när jag skriver detta, men min värld rasade för några veckor sen. Jag fick reda att jag har IBS, en sjukdom det inte finns riktigt några mediciner för och som man helt enkelt bara får leva med. Jag fick tipset om att prova äta laktosfritt, och det är det bästa som hänt min mage. Men att bara äta laktosfritt sätter stopp för att kunna njuta fullt ut av allt det goda i livet. Jag hade velat vinna för att kunna lyxa till vardagen lite med godsaker som jag inte kunnat äta på väldigt länge pga av min mage! Ha en fin första advent! <3

 18. Frida

  Åh, skulle behöva vinna dessa då din blogg gör mig så sugen på frukost -vilket jag inte ätit på två år för att skjuta lite på den irriterande uppblåstheten, med dessa kunde det kanske bli saffransscones till julfrukost någon dag! :))

 19. Cecilia

  Jag skulle vilja vinna dessa till min svägerska som ofta får sådana problem med sin lilla mage. Det skulle vara spännande och se om de kan hjälpa henne.
  Ha en fin första advent!

stats