Emma Barremyr

Kycklinggryta med citron och basilika

img_7191

Hej vänner ♥

Förra veckan gjorde vi en enkel kycklinggryta med citron och basilika som mina gravida smaklökar älskade! Det är så konstigt – vissa saker går jättelätt att äta just nu, medan andra saker inte alls går ner (men jag är bara glad över att vissa saker faktiskt smakar så att jag slipper tvinga i mig maten). Just nu är syrliga saker en stor favorit och citronsmaken på den här grytan var underbar!

För övrigt är jag överlycklig att grönsaker börjar smaka bra igen (det är något jag fått tvinga i mig senaste veckorna)! Äntligen kan jag ge min kropp och mitt barn lite mer näring och bra energi ♥

Just nu inspiraras vi mycket av enkla recept från Ica, där vi bland annat hittade den här grytan. Den är verkligen enkel och snabb att laga, men sätter samtidigt guldkant på vardagen då den är lyxigt god!

img_7192

Ingredienser (4 personer):

 • 600 g kycklingfilé 
 • 1 msk smör  
 • tsk salt 
 • 1 krm peppar 
 • 1 kruka basilika 
 • 1 citron
 • 4 dl matgrädde

Skär kycklingen i bitar och stek sedan i matfettet i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Hacka basilikan och rör ner den och grädden i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter. Tvätta citronen och riv över citronskalet.

Servera kycklinggrytan med ris och grönsaker.

img_7189

Hoppas det smakar!

 

Fler goda recept med kyckling:

>> kycklingfärslimpa med parmesanmos

>> Kycklingköttbullar!

>> Bakad potatis med kycklingröra!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Heeej! Kan du inte berätta hur du upptäckte att du var gravid och om de var planerat? Så himla nyfiken!
  Jag älskar din blogg och alla dina texter om psykisk hälsa! Du är en stor inspiration! Kram på dig

stats