Emma Barremyr

Bakad potatis med hälsosamma röror

Hej ♥

Gårdagens middag här hemma bestod av något som vi inte ätit på länge – nämligen bakad potatis med två hälsosamma röror! Mumma 😀 Jag förstår inte varför vi inte ätit det på så länge när det är så himla gott? Den bakade potatisen hade liksom glömts bort, men är nu åter funnen!

Och visst känns det lite lyx såhär en söndag – eller varför inte en onsdag? Vardagslyx gillar vi, eller hur tjejer och killar? ♥

Det här är ju dessutom en väldigt enkel rätt som inte kräver mer än lite förberedelse. I ugnen sköter ju potatisen sig själv och under tiden hinner du med att pyssla med annat i hemmet, eller kanske gå en kvällspromenad innan middagen? Rörorna kan du förbereda och ställa in i kylen så länge!

IMG_9825

IMG_9822

IMG_9828

 

Ingredienser (2 personer):

  • 2 stora bakpotatisar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 500 gram oskalade räkor
  • 1 msk majonnäs
  • Färsk dill
  • 1 kycklingfilé
  • Curry
  • 1/2 äpple
  • 1/2 dl äppelmos
  • Salt och peppar

Stick några hål i potatisen med en potatissticka och baka den i ugnen i runt 60-90 minuter (tills de blir mjuka) i 225 grader. Skala räkorna och blanda ihop med 1 dl turkisk yoghurt, majonnäs, dill, salt och peppar. Hacka kycklingen i små bitar och stek den i smör i en panna. Krydda med curry, salt och peppar. Låt svalna och blanda sedan ihop med 1 dl turkisk yoghurt, hackat äpple och äppelmos. Smaka av med mer curry och ev. salt och peppar.

Servera rörorna tillsammans med den bakade potatisen och lite goda grönsaker!

 

IMG_9836

IMG_9819

 

Har ni tips på andra goda röror att fylla bakad potatis med? 

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Hej , snälla kan du svara på denna frågan .
    Vad är onyttigast , scones med dinkelmjöl ( inget socker ) med massa smör och ost på eller varma mackor i ugn med skinka, ost , ketchup och kryddor?

  2. Sofia

    Åh, gott! 🙂 Favoriterna hos mig är bönröra med keso, pesto & persilja och tonfiskröra med hemgjord majo. Getoströra med honung & valnötter är också gott!

  3. Emma Olsson

    Min favorit är med vita bönor i tomatsås, precis som i England… Såå gott! Helst med ost också som får hänga med i ugnen de sista minutrarna!

  4. Linda Assarsson

    Bakad potatis är sååå gott 🙂
    Är jag lat (läs, upptagen med annat ;)) så kör jag smaksatt keso i min potatis.

    Har annars en favoritröra som består av keso, mosad fetaost, liten klick naturell philadelphiaost, soltorkade tomater, salt & svartpeppar 🙂

  5. Sofia

    Tack för en fantastisk blogg!:) Alltid lika roligt att läsa det du skriver.
    Jag undrar lite hur du tänker angående räkor; det har ju varit väldigt mycket debatt det senaste angående WWFs rödlistning. Jag är inte speciellt insatt i detta själv då jag inte äter fisk, så ta det inte som någon kritik, jag är bara lite nyfiken på hur du tänker angående vilka fiskar du äter:)

stats