Emma Barremyr

Vårmorgon och coconut dream

God morgon ♥

Jag har vaknat upp hos mamsen och papsen av en sol som strålar i genom fönstret. Fåglarna kvittrar och det är en sån där kall och magisk vårmorgon som skänker glädje till själen och gör mig lycklig! Och jag fortsätter att längta upp till fjällen och skidåkning, snö och soliga dagar i backen! Bara en och en halv vecka kvar!

Mejerifritt är veckans tema i #bravalnyavanor och jag hänger på! Jag har för ett tag sen redan börjat plocka bort en del mejeriprodukter för att jag märker att min mage inte funkar med det längre. Jag får t.ex. alltid halsbränna av att äta kvarg och svullen mage av att dricka mjölk (även om den är laktosfri). Jag försöker äta små mängder av keso, yoghurt och ost, och märker att jag mår bättre av minskad mängd!

Mamma vet med sig att jag undviker mjölk och kom därför igår hem med en ny (ny i lilla byn iallafall) rismjölk med kokossmak – coconut dream! Jag visste då direkt vad jag skulle äta till frukost idag – CHIAGRÖT!

IMG_9956

IMG_9957

 

Ingredienser:

  • 1 dl coconut dream
  • 2 msk chiafrö
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 mosad banan

Blanda ihop alla ingredienser på kvällen och låt svälla i kylskåpet under natten. Ta ut och servera med valfritt tillbehör!

Jordnöts- och hallonkräm: Blanda ihop 1-2 msk jordnötssmör med 1 dl hallon och 1/2 mosad banan.

 

IMG_9958

 

Så jäkla gott att jag hade kunnat slicka tallriken! Mumma 😀 Hade även ner en skvätt coconut dream i mitt chokladte nu  morgonen och jag kan lova att det var mumsigt!

Idag börjar jag jobbet här i Torsby vid tolv. Så under morgonen har jag nu hunnit beta av PT-online och ska nu ta mig en tur till gymmet för att få svettas lite innan mitt långa pass på 28-timmar börjar! Förhoppningsvis får vi komma ut i solen en sväng idag och imorgon ska vi till badhuset under dagen, så det kan nog bli bra dagar!

Jag har fixat några tidsinställda inlägg till er som kommer upp idag och under morgondagen då jag inte kommer ha tid för bloggen mitt i allt jobbande 😉

Hoppas att ni får en tisdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Oj det där såg ju jätte gott ut 😀

    Men alltså det är väl inget fel med mejeriprodukter om man inte har några magproblem, eller? :O

  2. Frida

    Åh vad härligt med lite mejerifria recept! Mer sånt 😉
    Fick själv veta i höstas att jag är mjölk och äggallergiker.
    Har också kört på laktosfritt i mååååånga år men det är
    Alltså mjölkprotein jag inte tål. Det går inte
    Att jämföra min mage då och nu, vilken skillnad!

    Finns såååå många bra recept. Har tex. En magisk god skagenröra jag gärna dela med mig av:

    – räkor
    – kräftstjärtar
    – färsk dill
    – rödlök
    – äggfri majonäs (finns på City gross bl.a.)
    – havrematlagningsgrädde, ”gott i maten heter den”
    – lite peppar
    Hacka lök och klipp i dill. Sen bara blanda du med resten till du får den så lös eller fast som du vill ha den 🙂 superlätt, nyttigt och mejefrifritt! 😉

    Tack för en underbar blogg!
    Kram Frida

  3. Linda Assarsson

    Chiagröt måste jag verkligen testa 🙂
    Blivit nyfiken på att testa mandelmjölk då jag inser behovet av kalcium, men inte vill dricka vanlig mjölk..denna rismjölken låter ju topengod också 🙂

  4. Elin Lindberg

    Verkar hur gott som helst. Måste säga att du är en oerhörd inspiration för mig. Att du vågar prata om dina sjukdomstid och hur du lyckades komma ur den och nu jobbar med din passion har hjälpt mig, men säkert många andra att få ett bättre synsätt på mat och hälsa. Har testat många av dina recept och jordnötsbiffarna är en stor favorit. Jag har ett väldigt stort matintresse och då framför allt när det kommer till vegetarisk mat, du får gärna kolla in min blogg som handlar om just detta. 🙂
    http://grontarocksagott.blogspot.se

stats